|
Teraz jest wtorek, 13 kwietnia 2021, 21:37
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
Przycinanie obrazu podczas kręcenia
Autor |
Wiadomość |
Mario 71
Bywalec
|
 Przycinanie obrazu podczas kręcenia
Mam kamerkę Sony DCR VX 2100 niecały rok i od pewnego czasu zauważyłem,że podczas kręcenia przycina mi się obraz.Uzywam kaset Panasonic professional,czy powodem tego może być brudna głowica,czy coś innego.Możę ktoś z kolegów spotkał się z podobnym problemem 
|
wtorek, 6 stycznia 2009, 19:51 |
|
 |
Romcio
Aktywny bywalec
|
 Re: Przycinanie obrazu podczas kręcenia
Mario 71 napisał(a): ......zauważyłem,że podczas kręcenia przycina mi się obraz......( Co to znaczy: "przycina mi się obraz" ??? Opisz to nieco bardziej wylewnie.
_________________ Zapomniał wół , jak cielęciem był !
|
wtorek, 6 stycznia 2009, 22:03 |
|
 |
Mario 71
Bywalec
|
pojawiają się poziome paski,naprawdę nie wiem jak mam to nazwać 
|
wtorek, 6 stycznia 2009, 22:11 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
brudna glowica
|
środa, 7 stycznia 2009, 04:20 |
|
 |
artur_hd
Aktywny bywalec
Dołączył: niedziela, 27 lipca 2008, 15:06 Posty: 222 Lokalizacja: LDZ
|
kaseta czyszczaca ... a jesli to nie pomoze to serwis  pozdr
_________________ LDZ : photographic ... motion graphic ... video editing // www.ase2000.pl sprzet: Sony FX1 ... Nikon D80 18-200/ F3.5-6.3 ... Familia Adobe + 2x21"
|
czwartek, 8 stycznia 2009, 13:47 |
|
 |
Mario 71
Bywalec
|
a czy to mogło być powodem ustawienia LP,a nie SP?
|
czwartek, 8 stycznia 2009, 19:58 |
|
 |
wojtes3
Bywalec
Dołączył: wtorek, 23 września 2008, 14:08 Posty: 58 Lokalizacja: Lubuskie
|
miałem to samo, nie stosuj tych kaset, tym bardziej w LP, pewnie jeszcze 80 min ?
_________________ Sony vegas
|
czwartek, 8 stycznia 2009, 21:56 |
|
 |
Romcio
Aktywny bywalec
|
Mario 71 napisał(a): a czy to mogło być powodem ustawienia LP,a nie SP? Stosując tryb LP sam się prosisz o kłopoty. A kiedy w celu odtwarzania, z jakiegoś powodu nie będziesz mógł skorzystać z kamery, na której to kamerze nagrałeś kasetę w trybie LP, to dopiero będziesz miał kłopot !
_________________ Zapomniał wół , jak cielęciem był !
|
czwartek, 8 stycznia 2009, 22:02 |
|
 |
126marcin
Nowy
|
artur_hd napisał(a): kaseta czyszczaca ... a jesli to nie pomoze to serwis  pozdr A fuj , nie ma nic gorszego na głowicę jak kaseta czyszcząca 
|
poniedziałek, 12 stycznia 2009, 19:48 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|