Teraz jest wtorek, 13 listopada 2018, 09:07




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 PILNE_Sennheiser G2 100 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 26 listopada 2005, 16:14
Posty: 52
Lokalizacja: Kraków
Post PILNE_Sennheiser G2 100
Witam


Chcę kupić zestaw Sennheuser G2 100 do kamery Sony Z1 i związku z tym mam kilka pytań.
1. Zestaw można kupić w 5 częstotliwościach i to jest prawda, że w Polsce działa zestaw tylko o częstotliwości D: 786?822 MHz. Jeśli kupię zestaw np. A, B,C lub E to nie będzie chodził ?
A: 518?554 MHz
B: 626?662 MHz
C: 740?776 MHz
D: 786?822 MHz
E: 830?866 MHz

2. Jaka jest różnica między 100 G2 od 112 G2 albo 122 ?

3. Warto zainwestować w zestaw Sennheuser G2 100 czy wybrać inną firmę ?

4. Jak podłączę do kamery Sony Z1 zestaw Sennheuser G2 100 to będę mógł nagrywać np.: ścieżka lewa dźwięk z mikrofonu G2 100 a na drugiej ścieżce (prawej) dźwięk z mikrofonu wbudowanego w kamerze ? Czy muszę podłączyć drugi mikrofon zewnętrzny do łącza XLR ?

5. Mam problem nagraniem dźwięku na dwóch osobnych ścieżkach albo nie potrafię sobie z tym poradzić tzn do złącza XLR podłączyłem jeden mikrofon zewnętrzny a na drugiej ścieżce chciałem zgrywać dźwięk z mikrofonu wbudowanego w kamerze. Nie widzę w opcjach kamery jak to można ustawić. Jeśli podłączyłem dwa zewnętrzne mikrofony do złączy XLR to wtedy chodzi. Jest taka możliwość zgrywania jak wyżej napisałem ?

Z góry dziękuje

Pozdrawiam

Paul


czwartek, 26 lutego 2009, 20:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03
Posty: 510
Lokalizacja: Hajnówka
Post Re: PILNE_Sennheiser G2 100
1. Wszystkie zestawy będą działały w Polsce.
Ja używam od 3 lat zestawu C.

2. Poszukaj w Internecie, chociażby tu http://www.sennheiser.com/sennheiser/ho ... ne-systems

3. Sennheiser jest wiodącą firmą w tej dziedzinie.
Zobacz serie 300 i 500

4 i 5. W kamerze Sony Z1 nie ma możliwości aby działały jednocześnie - mikrofon wbudowany i mikrofony /urządzenia/ podpięte do gniazd XLR.
Albo jedne albo drugie - wybór w menu.


piątek, 27 lutego 2009, 02:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2008, 21:43
Posty: 308
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: PILNE_Sennheiser G2 100
Używam zestawu EW100ENG G2 na częstotliwości 518-554 MHz.
Działa wszystko bez problemów z kamerką PMW-EX1 :mrgreen:

Ciekawe dlaczego mikroporty z innymi częstotliwościami nie miałyby działać w Polsce ? Ktoś zakłóca ? :lol:


sobota, 28 lutego 2009, 11:25
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 26 listopada 2005, 16:14
Posty: 52
Lokalizacja: Kraków
Post Re: PILNE_Sennheiser G2 100
Witam
Dziękuje za szybkie odpowiedzi.
Rozumie, że jak kupię zestaw np. B; 626-662 albo C: 786-822 to nie będę miał żadnych problemów podczas nagrywania dźwięku ( nie będą występowały na tych pasmach niezbędne zakłócenia, które mogłyby stanowić poważny problem podczas nagrywania. Jest to prawdą że pasmo D; 786--822 MHz jest uznane przez Polskie władze za wolne pasmo
przeznaczone i tego powinniśmy się trzymać ? Jeśli zakupię w/w przeze mnie zestawy mogę mieć z tym problem prawny ?

Mam jeszcze jedno pytanko do WAS. W Kamerze sony Z1, kiedy podłączę zestaw Sennheuser G2 100 do złącza XLR to dźwięk będę miał mono na jednej ścieżce.
Jaki drugi proponujecie mikrofon (firma, model, ) na złącze XLR abym mógł nagrać drugi dźwięk.. Zastanawiam się nad firmą Sennheuser lub Audio Technica, dźwięk będzie nagrywany z sali, kościoła, w domu itd.

Z góry dziękuje


Pozdrawiam

Paul


sobota, 28 lutego 2009, 12:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2008, 21:43
Posty: 308
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: PILNE_Sennheiser G2 100
może takie coś:

Sennheiser - Kapsuła K6 + moduł ME 66 lub Kapsuła K6 + moduł ME 62.


sobota, 28 lutego 2009, 12:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 29 sierpnia 2005, 11:38
Posty: 207
Post Re: PILNE_Sennheiser G2 100
A jest możliwość zmiany tych zakresów? Posiadam zakres 740-822 i często zaczynają się wojny o wolny port w mikserze orkiestry z innymi kręciołami (np. studniówka gdzie każda klasa ma innego kręcioła). Pozaglądałem konkurencji przez ramię i stwierdziłem, że większość ma zakres 780-822 - Więc czy istnieje możliwość programowej zmiany tych częstotliwości?
Pozdrawiam
Marcin

_________________
"Kameruję" kamerami, "aparatuję" aparatami i "komputeruję" komputerem... :)


piątek, 15 stycznia 2010, 23:56
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 4 listopada 2009, 00:25
Posty: 7
Post Re: PILNE_Sennheiser G2 100
Bogdan a używasz mikrofonu dodatkowego do EX1 czy ten co ma kamera jest w/g Ciebie ok ? Ewentualnie jaki byś polecił stereo mikrofon do EX1.


sobota, 16 stycznia 2010, 10:43
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 4 listopada 2009, 00:25
Posty: 7
Post Re: PILNE_Sennheiser G2 100
sprostowanie: sorki post wyżej do Bogusława


sobota, 16 stycznia 2010, 10:45
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:02
Posty: 194
Post Re: PILNE_Sennheiser G2 100
mcx napisał(a):
A jest możliwość zmiany tych zakresów? Posiadam zakres 740-822 i często zaczynają się wojny o wolny port w mikserze orkiestry z innymi kręciołami (np. studniówka gdzie każda klasa ma innego kręcioła). Pozaglądałem konkurencji przez ramię i stwierdziłem, że większość ma zakres 780-822 - Więc czy istnieje możliwość programowej zmiany tych częstotliwości?
Pozdrawiam
Marcin



Możesz tylko zmieniać w podanym przez siebie zakresie,na inny zakres niestety nie wskoczysz,ja przynajmniej nie znam na to sposobu.


sobota, 16 stycznia 2010, 12:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL