Teraz jest sobota, 15 grudnia 2018, 11:25




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Zakup na globalmediapro 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 7 września 2008, 19:25
Posty: 66
Post Zakup na globalmediapro
Witam,

Czy ma ktoś jakieś doświadczenia z zakupami na tej stronie https://www.globalmediapro.com/ ?

Ceny są bardzo konkurencyjne więc prosiłbym o jakies wypowiedzi jak wyglądają takie zakupy. Czy później muszę płacić jakiś dodatkowy podatek, czy już nie.


sobota, 4 kwietnia 2009, 11:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 03:22
Posty: 321
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Zakup na globalmediapro
ja bym nie ryzykowal
sprawdzalem gdzie maja baze itd i jakos nie w angli. juz nie pamietam, ale smierdzialo

garf


niedziela, 5 kwietnia 2009, 19:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Zakup na globalmediapro
Na szybko znalazłem [to]
Wypowiedzi z 2006r ale myślę, że dają jakiś obraz. Z tego co wyczytałem kolesie są z Australii.
Zobacz jeszcze [to]
Pozdrawiam :D

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


poniedziałek, 6 kwietnia 2009, 11:37
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 5 kwietnia 2009, 08:47
Posty: 101
Post Re: Zakup na globalmediapro
a fotoklik.pl albo certusmedia.pl? Co sądzicie?


poniedziałek, 6 kwietnia 2009, 11:56
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 7 września 2008, 19:25
Posty: 66
Post Re: Zakup na globalmediapro
Ceny z kosmosu


poniedziałek, 6 kwietnia 2009, 12:34
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 5 kwietnia 2009, 08:47
Posty: 101
Post Re: Zakup na globalmediapro
wijatar napisał(a):
Ceny z kosmosu

globalmediapro czy te moje propozycje?


poniedziałek, 6 kwietnia 2009, 12:53
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 7 września 2008, 19:25
Posty: 66
Post Re: Zakup na globalmediapro
Twoje


wtorek, 7 kwietnia 2009, 12:51
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 5 kwietnia 2009, 08:47
Posty: 101
Post Re: Zakup na globalmediapro
to znajdź taniej i pewnie :)...
poleć jakiś sklep.


wtorek, 7 kwietnia 2009, 23:20
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 7 września 2008, 19:25
Posty: 66
Post Re: Zakup na globalmediapro
Np.

http://www.kuzniaobrazu.pl

dla porównania

http://www.kuzniaobrazu.pl/product-pol- ... zarny.html


http://www.certusmedia.pl/c,pl,8,1,1,0,long,foto.html

http://www.fotoklik.pl/p/11844/sony_hdr-fx1000e/


sobota, 11 kwietnia 2009, 10:09
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 1 sierpnia 2003, 00:55
Posty: 96
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Zakup na globalmediapro
Przed wszystkim do ceny na globalmediapro trzeba doliczyc cło (ok. 3-6%) i podatek VAT (naliczony od ceny towaru, transportu i cła) - 22%. Wtedy cena robi się już mniej ciekawa. Sklep ma siedzibę w Nowej Zelandii i nie ma możliwości odbioru osbistego towaru nigdzie na świecie, również w Nowej Zelandii.

Co do BHPhoto to robiłem tam zakupy zarówno przez internet jak i na miejscu w NY w ich Superstore. Mogę wyrażac się tylko w superlatywach. Bardzo kompetentna obsługa, 100% możliwości zwrotu, jedyny minus to nie można zobaczyc sprzętu przed zakupem w sklepie. Również miła obsługa zarówno przy zakupach jak i w kasach od naszych starszych braci w wierze :-).
W każdym razie życzyłbym sobie takich zakupów w Polsce.
Niestety przy obecnym kursie dolara dużej części sprzętu nie opłaca się tam kupowac. Osatnio zaopatrywałem się co prawda w kilka kart SDHC Panasonica ale na grubsze zakupy lepiej poczekac aż złotówka się trochę umocni.

_________________
"Myślenie to najtańsza rozrywka"


sobota, 11 kwietnia 2009, 13:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 lutego 2006, 22:29
Posty: 672
Post Re: Zakup na globalmediapro
Firma istnieje kilka lat. Gdyby kogoś przekręciła to coś byśmy już słyszeli. Nie wiem jak jest dzisiaj, ale wcześniej mieli przedstawicielstwo w Londynie i Czeskiej Pradze.
Licząc w każdą stronę jest tam taniej ok 20-30 proc.
Na kamery i aparaty cyfrowe nie ma cła. ROZPORZĄDZENIE KOMISJI EUROPEJSKIEJ (WE) NR 1031/2008
z dnia 19 września 2008 r. kod CN 8525 80 30 ? ? Kamery i aparaty cyfrowe- bez cła (str. 572)
Teraz firmy coraz częściej stosują gwarancję globalną z odbiorem i dostawą do domu.
Dla przykładu na dzisiaj EX3 w przybliżeniu 26794.00 x1,22=32689,00
U nas już ok 42000,00 :lol:
Proszę nie traktować tego jako zachętę do zakupu a jedynie informację.


sobota, 11 kwietnia 2009, 15:10
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 5 kwietnia 2009, 08:47
Posty: 101
Post Re: Zakup na globalmediapro


na żadnej z tych stron nie ma np. Z5


środa, 15 kwietnia 2009, 23:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post Re: Zakup na globalmediapro
A czy jest na forum ktoś, kto kupował na stronie globlamediapro.com i odebrał przesyłke w Polsce? jakie dodatkowe koszty się ponosi? ile trwa realizacja zamówienia?

_________________
Powoli do celu...


poniedziałek, 12 października 2009, 14:20
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 13 października 2009, 21:34
Posty: 7
Lokalizacja: Siedlce
Post Re: Zakup na globalmediapro
Witajcie. Wątek już stary ale co raz ktoś trafi więc przekierowuję do:
http://fotoklik.pl
Pozdrawiam.

_________________
Win7-64; i7-920; Gigabyte GA-EX58-UD5; Gigabyte Radeon HD4870-1GB; Corsair 3x2 GB 1600/cl8; Samsung HD642JJ 640GB + RAID0 2xWD6400GBAAKS; Tagan 600W; Thermaltake Bach VB8000.


poniedziałek, 14 grudnia 2009, 07:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Zakup na globalmediapro
a po co skoro wyzej jest ten link podany ?


poniedziałek, 14 grudnia 2009, 09:25
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL