Teraz jest niedziela, 16 grudnia 2018, 05:45




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Jak ustawic kamere aby sluzyla jako kodek 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 24 listopada 2007, 18:48
Posty: 104
Post Jak ustawic kamere aby sluzyla jako kodek
Witam
Posiadam Panasonic NV GS 500 - chciałbym użyc jej jako kodeka do zrzucenia z magnetowidu matriału VHS.
Podłączylem, wyciągnąlem kasetkę DV , tryb odtwarzania a na Adobe Premiere - capture - i nic !! ciemność !!
Słyszałem ,że jest możliwość taki mały "majstersztyk " - może ktoś wie co zrobić aby odpalić kodeka w kamerze ??


poniedziałek, 20 kwietnia 2009, 12:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2026
Post Re: Jak ustawic kamere aby sluzyla jako kodek
Ta kamera nie ma wejścia video. Wcześniejszy GS400 ma.


poniedziałek, 20 kwietnia 2009, 18:09
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Jak ustawic kamere aby sluzyla jako kodek
Dokładnie tak, skoro jest ciemno, to nie posiada ona takiej funkcji by działać nie jako kodek, bo to złe określenie, lecz jako konwerter, czy też digitalizer sygnału analogowego.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


poniedziałek, 20 kwietnia 2009, 22:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL