Teraz jest poniedziałek, 17 grudnia 2018, 19:59




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 Montaż Rode NTG2 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 16 listopada 2003, 18:21
Posty: 446
Post Montaż Rode NTG2
Witam,

do kamery Canon XH-A1 kupiłem mikrofon Rode NTG-2. Efekt dźwiękowy zabójczy w porównaniu do mikrofonu wbudowanego. Mam jednak pytanie jak w uchwycie jaki jest w Canonie zamontować mikrofon. Obecnie obejma kamery jest za duża na mikrofon. Czy ktoś miał taki problem ?

Pozdrawiam


niedziela, 10 maja 2009, 20:30
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 00:36
Posty: 3
Post Re: Montaż Rode NTG2
Hej.

Też miałem ten problem Canon XHA1 i NTG-1 dałem gume z dętki ale mikrofon zbierał pracę kamery przenosiło po korpusie i problem zniknął po zakupie koszyczka http://www.djshop.pl/dj/sklep/Rode/3152,Rode-SM5.html rewelacja.
A dlaczego kupiłeś NTG-2 różnica jest tylko że posiada osobne zasilanie.

Pozd. Mirek


środa, 1 lipca 2009, 16:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL