Teraz jest wtorek, 18 grudnia 2018, 23:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Sony Z7 i Recorder 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 9 stycznia 2009, 12:19
Posty: 24
Post Sony Z7 i Recorder
Witam, czy pliki MT2 maja długość maksymalną ? nagrywam z7 z rekorderem i to co nagrywam dzieli mi na fragmenty po 22 min ( coś ponad 3,5 GB) w dodatku w momencie tworzenia nowego pliku gubi ok 5 klatek co niestety jest widoczne i słyszalne :/.
Nie mogę się doszukać ustawienia żeby to zmienić ....


środa, 13 maja 2009, 09:53
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 23 września 2008, 14:08
Posty: 58
Lokalizacja: Lubuskie
Post Re: Sony Z7 i Recorder
ja mam tak samo z tym, że nie gubi klatek, ale jest delikatne tyknięcie na fonii

_________________
Sony vegas


czwartek, 14 maja 2009, 01:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 28 kwietnia 2004, 22:16
Posty: 295
Post Re: Sony Z7 i Recorder
Nie wiem jak jest w Sony Z7 ale ja nie mam tego problemu w Z5 rekorder jest taki sam jak i u was , mam płynne TC nic nie rwie może to wina kart ja pracuję na SanDisc Extreme III 30Mb/s


piątek, 22 maja 2009, 21:22
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 maja 2003, 14:42
Posty: 94
Lokalizacja: Kraków
Post Re: Sony Z7 i Recorder
Rekorder maksymalnie może zrobić plik 4GB, jeśli karta CF pracuje na granicy przepustowości to mogą się pojawiać dropy. Ze sprawdzonych tanich kart bardzo dobrze pracują PRETECA x233. testowałem również z tanimi chinczykami 16GB x120 i też daje radę ale czasem wywali jakiś błąd. Mniejsze pliki to w sumie dla mnie zaleta, bo szybciej się wczytują do projektów i w razie awarii karty mniej jest do stracenia.

_________________
Pozdrawiam
Wojtek


czwartek, 4 czerwca 2009, 23:19
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 23 września 2008, 14:08
Posty: 58
Lokalizacja: Lubuskie
Post Re: Sony Z7 i Recorder
też używam sandisk extreme III,
avision napisał(a):
Ze sprawdzonych tanich kart bardzo dobrze pracują PRETECA x233.
czy na tych x233 też jest taki długi czas gotowości od włączenia kamery ? w sandisk ex III wynosi około 18 sek.

_________________
Sony vegas


poniedziałek, 8 czerwca 2009, 00:15
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 maja 2003, 14:42
Posty: 94
Lokalizacja: Kraków
Post Re: Sony Z7 i Recorder
No to u mnie 16 sek. :)

_________________
Pozdrawiam
Wojtek


poniedziałek, 8 czerwca 2009, 02:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2008, 21:43
Posty: 308
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Sony Z7 i Recorder
Na kartach PRETEC'a się bardzo zawiodłem. Może była jakaś wadliwa partia.
Aktualnie używam z kamerką Z7 i Z5 kart SanDisk Extreme IV 16 GB.
"Gotowość" w ok. 12-14s.


poniedziałek, 8 czerwca 2009, 08:11
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 17 lutego 2009, 16:04
Posty: 44
Post Re: Sony Z7 i Recorder
Czyli to normalne że Pansonic hmc151 robi plik 3,99 GB i przerwa?!
I tworzy nowy.- ( 26 min.30 sek)
Niech mi to ktoś wytłumaczy czy da się tego uniknąć bo nie mogę przez to nagrywać koncertów.Brak ciągłości nagrania.Normalnie się wściekłem...


poniedziałek, 22 listopada 2010, 01:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Sony Z7 i Recorder
Foter napisał(a):
Czyli to normalne że Pansonic hmc151 robi plik 3,99 GB i przerwa?!
I tworzy nowy.- ( 26 min.30 sek)

Nie tylko Panasonic, ale wszystkie kamery nagrywające na SDHC. To wynika z formatu karty. Dokładnie ta sama sytuacja co z plikami na dysku FAT32, nie mogą być większe niż 4GB. Podsumowując, to nie kamera jest ograniczeniem a format karty pamięci.
BTW. Czy zrzucasz materiał za pomocą dołączonego do kamery oprogramowania? Wydaje mi się, że powinno łączyć te pliki w jedną całość przy przenoszeniu na dysk.


poniedziałek, 22 listopada 2010, 13:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Sony Z7 i Recorder
S_naf napisał(a):
Wydaje mi się, że powinno łączyć te pliki w jedną całość przy przenoszeniu na dysk.

Dobrze Ci sie wydaje:)) U mnie przy Sony Z5 i Rekorderze były przeskoki dzwięku i obrazu po między podzielonymi plikami gdy wrzuciłem wszystko na Timeline Premierka. Dopiero pomogło skopiowanie karty dołaczonym programem, który w locie połaczył podzielone pliki w jeden i nie było już żadnej przerwy w połaczeniu:))

Pozdrawiam

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


poniedziałek, 22 listopada 2010, 14:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Sony Z7 i Recorder
No to dobra wiadomość, właśnie o tym coś czytałem. Wstyd się przyznać, ale sam nagrywam na kartach. Zrzucam dołączonym programem, jednak z racji tego, że robię zwykle ujęcia poniżej minuty a czasami max kilka minut (taki charakter pracy), to nie miałem okazji tego odczuć. :oops:
Pozdrawiam. :wink:


poniedziałek, 22 listopada 2010, 15:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 lutego 2005, 23:40
Posty: 1160
Post Re: Sony Z7 i Recorder
Dokładnie jezeli zrzuce bezposrednio z karty mam 2 lub 3 pliki. Jezeli zrzuce programem unit utility program scali trzy pliki w jedno i nie ma zdnej utraty danych.


poniedziałek, 22 listopada 2010, 17:56
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL