Teraz jest środa, 14 listopada 2018, 22:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Kasety DV a HDV - Kamera Canon HV30 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 22 czerwca 2009, 16:15
Posty: 11
Post Kasety DV a HDV - Kamera Canon HV30
Mam pytanie czy nagrywając obraz HDV na Canonie HV30 koniecznościa jest zapis na kasetce HDV czy na zwykłej DV tez takowy obraz sie zapisze? Boza kazdym razem gdy chce zrzucic nagrany niby w HD obraz nie wykrywa urzadzenia a w zwykłym DV bez problemu. Prosze o wyrozumiałosc jestem nowy w temacie kamer. Pozdrawiam


poniedziałek, 22 czerwca 2009, 17:56
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4546
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Kasety DV a HDV - Kamera Canon HV30
Kasetka HDV niczym pod względem możliwości zapisu nie różni się od kasetki DV. Owszem kasetki różnią się prawdopodobieństwem wystąpienia dropów przy wielokrotnym zapisie, ale nie napis HDV tu decyduje. Ten napis to tylko marketing.
Włącz kamerę w tryb odtwarzania, sprawdx ustawienia menu kamery, uruchom program który potrafi przechwytywać HDV, przechwyć i nie marudź. :wink:

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 22 czerwca 2009, 18:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2008, 21:43
Posty: 308
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Kasety DV a HDV - Kamera Canon HV30
"Kotin" ma100% racji. Nawet na najtańszej kasetce miniDV nagrasz obrazek w HDV. Reszta to MARKETING. :mrgreen:


poniedziałek, 22 czerwca 2009, 18:35
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 22 czerwca 2009, 16:15
Posty: 11
Post Re: Kasety DV a HDV - Kamera Canon HV30
Wszystko fajnie tylko ze jak chce zrzucic obraz na Sony Vegas badz na Adobre Premiere to Sony nie wykrywa urzadzenia m,imo ze w Dv bez problemu a Adobe podobnie bez odzewu. Ustawienia odtwarzania mam ustawione na hdv/dv innego nie ma wiec nie robie chyba niczego zle. Słyszałem ze sa problemy z tymi kamerami jezeli chodzi o hdv i zrzucanie . Prosze o pomoc bo jak mowie dopiero zaczynam, gdzie mam pytac jak nie tu?:)))


poniedziałek, 22 czerwca 2009, 20:14
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 20 marca 2009, 20:48
Posty: 8
Post Re: Kasety DV a HDV - Kamera Canon HV30
Adobe Premiere, Sony Vegas...jak na początkującego masz niezłe zaplecze.
Mój początek to Ulead Video Studio..chyba nr 3...więc gratuluję.
Co do pytania musisz w trybie pracy: Edit wybrać HDV lub DV. Komputer oddzielnie dla każdego z tych trybów musi odnaleźć kamerę, przy czym jeśli zmieniasz te ustawienia z włączoną kamerą to należy również odłączyć na chwilę i z powrotem przyłączyć przewód firewire.
Do zrzucania HDV ściągnij sobie HDVSplit.
Do zrzucania DV polecam Windows Movie Maker, następnie Scenalyzer do podziału materiału.
To chyba tyle.


poniedziałek, 22 czerwca 2009, 22:52
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4546
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Kasety DV a HDV - Kamera Canon HV30
Przejrzyj na spokojnie ustawienia kamery, (nie słyszałem o kłopotach z nimi), ustaw program na przechwyt 1440x1080... Popróbuj z HDVSplit. Jest darmowy i legalny. Jeżeli będziesz miał dalej kłopoty, to opisz dokładnie ustawienia kamery i jednego z użytych programów. Może uda się namierzyć błąd.

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 23 czerwca 2009, 07:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2008, 21:43
Posty: 308
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Kasety DV a HDV - Kamera Canon HV30
Zobacz w ustawieniach kamery czy czasem nie masz włączonej funkcji DOWN CONVERT .... To najczęstsza przyczyna tego, że komputer nie "widzi" materiału zapisanego w HDV, a w SD "widzi" .... :mrgreen:


wtorek, 23 czerwca 2009, 10:49
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 22 czerwca 2009, 16:15
Posty: 11
Post Re: Kasety DV a HDV - Kamera Canon HV30
montermariusz napisał(a):
Adobe Premiere, Sony Vegas...jak na początkującego masz niezłe zaplecze.
Mój początek to Ulead Video Studio..chyba nr 3...więc gratuluję.
Co do pytania musisz w trybie pracy: Edit wybrać HDV lub DV. Komputer oddzielnie dla każdego z tych trybów musi odnaleźć kamerę, przy czym jeśli zmieniasz te ustawienia z włączoną kamerą to należy również odłączyć na chwilę i z powrotem przyłączyć przewód firewire.
Do zrzucania HDV ściągnij sobie HDVSplit.
Do zrzucania DV polecam Windows Movie Maker, następnie Scenalyzer do podziału materiału.
To chyba tyle.



Bardzo dziekuje zrobiłem jak mówiłes i wszysto jest oki:))) Tylko komputer mam z asłaby i mimo ze nie pogubił klatek slimaczy sie przy odtwarzaniu:))) ale najwazniejsze ze mi pomogłes. Reszcie tez bardzo dziekuje. Mam nadzieje ze ktos mi pomoze w innym watku ktory zamiesciłęm na forum. Pozdrawiam:)))


wtorek, 23 czerwca 2009, 17:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: ImprezyLive, maviozo i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL