Teraz jest poniedziałek, 22 października 2018, 14:59




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 canon xm1 - czarne paski 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 8 grudnia 2007, 15:36
Posty: 166
Lokalizacja: Mielec
Post canon xm1 - czarne paski
Po zgraniu materiału dookoła mam czarne paski:
Obrazek
Przez to zawsze muszę skalować. To normalne? Miał już ktoś z czymś takim styczność?


poniedziałek, 20 lipca 2009, 13:51
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: canon xm1 - czarne paski
Nic nie musisz skalować, te pasy to obszar obrazu nie wyświetlający się na ekranie telewizora, programowe playery, jak i podgląd w programach edycyjnych pokazują dokładnie wszystko, nawet z tym obszarem.
Sprawdź jedynie czy zgrywany kadr ma wymaganą rozdzielczość.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


poniedziałek, 20 lipca 2009, 16:03
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 8 grudnia 2007, 15:36
Posty: 166
Lokalizacja: Mielec
Post Re: canon xm1 - czarne paski
Rozdzielczość 720 na 576 czyli niby ok.
Problem w tym, że na telewizory robię bardzo mało filmów. Większość trafia do internetu.
Co ciekawe przy 16:9 jest to samo :?


poniedziałek, 20 lipca 2009, 16:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: canon xm1 - czarne paski
http://www.bbc.co.uk/commissioning/tvbr ... size.shtml

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


poniedziałek, 20 lipca 2009, 16:34
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 8 grudnia 2007, 15:36
Posty: 166
Lokalizacja: Mielec
Post Re: canon xm1 - czarne paski
Nie jestem pewien czy wszystko dobrze zrozumiałem. Poza tym ani z sony trv25, ani z xm2 czegoś takiego nie miałem.


poniedziałek, 20 lipca 2009, 17:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: canon xm1 - czarne paski
no ja z takim czyms spotkałem sie dopiero w JVC GY-DV500 :)
Adobe w dokumentacji on-line opisywało jak poprawnie robic crop aby otrzymac filmik który jest przeznaczony np. do internetu... tylko ze teraz mi ciężko skojarzyć gdzie to było ale chyba odnoosnik bedzie w dziale o PAR

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


poniedziałek, 20 lipca 2009, 18:08
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL