Teraz jest piątek, 20 lipca 2018, 07:08




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 jvc gr-hd 1 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 9 października 2008, 23:06
Posty: 90
Lokalizacja: Wrocław
Post jvc gr-hd 1
witam posiadm hdv jvc. mam problem ze zgrywaniem materialu na kompa (windows) ulead i vegas widza kamere i da sie nia sterowac lecz nie idzie obraz . w kamerze sa 2 ustawienia zgrywania dv i mpg2. nie idzie na zadnym. zgrywam przez fire wire. szukalem sterownikow do kamery w google ale nie moge znalesc ma ktos moze jakis pomysl jak mozna temu zaradzic?


sobota, 15 sierpnia 2009, 10:41
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: jvc gr-hd 1
Jeżeli kamera widziana jest przez system w jakimkolwiek programie, to znaczy, że sterowników już nie trzeba.
Pamiętaj o zasadzie:
- podłączamy do komputera kamerę, uruchamiamy ją, a dopiero włączamy peceta, w Twoim przypadku być może pomógłby restart systemu z wciąż pracującą kamerą.
Uruchom jakiś programik służący tylko do zgrywania np: Scenalyzer (oczywiście w DV) i zobacz, czy da się kamerą sterować, czy jest podgląd obrazu w programie itp.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


sobota, 15 sierpnia 2009, 11:06
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 9 października 2008, 23:06
Posty: 90
Lokalizacja: Wrocław
Post Re: jvc gr-hd 1
sciagnolem ten program i wykrywa kamere jako microsoft dv i da sie sterowac jednak po odpaleniu funkcji capture wyskakuje reconect firewire. w vegasie pokazuje czarny ekran i tak samo wykrywa jako microsoft ale tylko w formacie dv bo po przelaczeniu na hdv/sdi nie pokazuje nic. wszystko w pc jest sprawne bo po podlaczeniu xl1 wszystko idzie normalnie


sobota, 15 sierpnia 2009, 12:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: jvc gr-hd 1
Cytuj:
Unfortunately, editing footage shot with the HD1 isn't quite as convenient. Material recorded in DV format can be edited with any standard application, but at the present time, video shot in the proprietary progressive modes can be edited only with JVC's included Windows-based MPEG Edit Studio Pro 1.0 LE. Similarly, the sole compatible DVD-authoring application is the bundled ImageMixer DVD. These programs offer merely rudimentary postproduction tools. JVC claims that several popular editing applications will soon support its new format--let's hope so.


źródło:
http://reviews.cnet.com/digital-camcord ... 17405.html

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


sobota, 15 sierpnia 2009, 13:01
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 9 października 2008, 23:06
Posty: 90
Lokalizacja: Wrocław
Post Re: jvc gr-hd 1
juz wiem wystarczy uzywac jaiego kolwiek programu lecz wczesniej trzeba w ustawieniach ffcodec ustawic mpg2 na libavcodec io wtedy wszystko dziala :)

Setting ffdshow video decoder:
1. Download and install ffdshow (http://sourceforge.net/projects/ffdshow)
2. In start menu open "ffdshow" -> "Video decoder configuration"
3. Choose "Codec" tab
4. Find in the table, under "Format" column, "MPEG2" row.
5. In "Decoder" column choose "libavcodec" for "MPEG2".
6. Choose "Apply" and "OK"


wtorek, 18 sierpnia 2009, 00:06
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL