|
|
|
Teraz jest wtorek, 13 kwietnia 2021, 20:42
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Przegrywanie video z Sony Hi8
Autor |
Wiadomość |
maciuslu
Nowy
|
 Przegrywanie video z Sony Hi8
Witam. Szukam pomocy. Mam sporo nagrań z kamery Sony w formacie Hi8, słyszałem że pozwala on na uzyskanie lepszej jakości od zwykłego 8mm. Niedawno kupiłem nagrywarkę Sony i chciałem zarchiwizować nagrania na DVD. Mój problem polega na tym że nie wiem w jakim trybie nagrywać aby nie stracić na jakości i zarazem nie nagrywać zbędnej ilości płyt niepotrzebnie zawyżając jakość. Dostępne tryby nagrywania: HQ, HSP, SP, LSP, ESP, LP. Czy do zgrywania warto używać kabla S-video? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
|
czwartek, 17 września 2009, 22:27 |
|
 |
kotin
Moderator
Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57 Posty: 5209 Lokalizacja: Tczew
|
 Re: Przegrywanie video z Sony Hi8
Pytasz o przechwyt sygnału analogowego. To temat rzeka. Poczytaj stare watki na forum. Wpisz w "szukaj" słowa - analogu / analogowego ...
_________________ 最诚挚的问候
|
sobota, 19 września 2009, 11:17 |
|
 |
Montażysta Darek A.
Moderator
Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24 Posty: 3419 Lokalizacja: zachodniopomorskie
|
 Re: Przegrywanie video z Sony Hi8
Z tego, co zrozumiałem komputera w tym temacie nie ma wcale, podaj więc sygnał z kamery wprost do nagrywarki kablem S-Video, oraz doprowadź do niej cinchami dźwięk zarówno kanał lewy, jak i prawy jeśli zapis i kamera jest stereofoniczna. Stosuj najwyższą z możliwych do wyboru w nagrywarce jakość, ale zgodnie z sugerowaną przez producenta w instrukcji taką, jaka okaże się być optymalnym kompromisem ilości krążków nad jakością obrazu. Spróbuj jako pierwszą zapisać płytkę wielokrotnego nagrywania, aby przetestować w różnych warunkach - jak to wygląda.
_________________ Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!
|
sobota, 19 września 2009, 12:16 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|