Teraz jest piątek, 16 listopada 2018, 09:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Podłącznie i nagrywanie z kamery przemysłowej na cyfrową 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 4 sierpnia 2005, 14:55
Posty: 83
Post Podłącznie i nagrywanie z kamery przemysłowej na cyfrową
Witam,
Posiadam kamerę z wejściem video-in i możliwością zapisu obrazu z zewnętrznych źródeł analogowych(sony trv480). Chciałbym podłączyć do niej mniejszą, lżejszą kamerę, by móc używać jej w ekstremalnych warunkach - na motorze (np. na kasku). Myślałem o kamerze przemysłowej sony lub sharp, ale mam kilka niepewności. Po pierwsze kamery przemysłowe mają wyjście na kabel antenowy - co to za sygnał, czy da się to podłączyć pod wejście video i co z tego będzie? Po drugie, co to za opis jakości: 480linii? Jak to się przekłada na standardy kamer wideo? Ktoś próbował już takich cyrków?:)


środa, 14 października 2009, 12:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Podłącznie i nagrywanie z kamery przemysłowej na cyfrową
po co rzezbic

http://www.allegro.pl/item770860672_min ... n_cam.html


środa, 14 października 2009, 12:33
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 4 sierpnia 2005, 14:55
Posty: 83
Post Re: Podłącznie i nagrywanie z kamery przemysłowej na cyfrową
Hm, a co z jakością obrazu przy parametrach tej kamery? Chodzi mi o obraz na monitorze w pełnych wymiarach, nie wyłącznie w jakości YouTube.


środa, 14 października 2009, 12:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Podłącznie i nagrywanie z kamery przemysłowej na cyfrową
nie wiem co to jest dla ciebie obraz na monitorze w pelnych wymiarach


środa, 14 października 2009, 13:13
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 4 sierpnia 2005, 14:55
Posty: 83
Post Re: Podłącznie i nagrywanie z kamery przemysłowej na cyfrową
To dla mnie monitor 17-calowy panoramiczny, czy będzie widoczna różnica między materiałem z tej kamery a z mojej sony? Nasuwa się jeszcze jedno pytanie. Czy gdybym ją podłączył do mojej sony i nagrywał tam,by mieć możliwość zapisu dłuższego filmu, to materiał będzie kompresowany dwa razy? Najpierw w kamerze 1, później po przesłaniu na komputer z kamery 2, podczas obróbki?


czwartek, 15 października 2009, 11:11
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL