Teraz jest niedziela, 15 lipca 2018, 22:59




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 brak gniazda mikrofonowego i mikrofon 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 25 listopada 2009, 19:24
Posty: 19
Post brak gniazda mikrofonowego i mikrofon
Czy jest jakiś sposób na podłączenie zewnętrznego mikrofonu do kamery bez gniazda mikrofonowego?

_________________
www.bajfilms.wordpress.com
CANON HV20


środa, 6 stycznia 2010, 18:36
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: brak gniazda mikrofonowego i mikrofon
Bez gniazda nie ma, przecież to logiczne, bo gdzie niby tę wtyczkę wciśniesz?
To raczej bezmyślne pytanie nie powinien więc dziwić Cię długo trwający brak odpowiedzi.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


czwartek, 7 stycznia 2010, 21:53
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 29 września 2008, 11:44
Posty: 14
Post Re: brak gniazda mikrofonowego i mikrofon
zależy co to za kamera, może nie ma wejścia mikrofonowego ale ma inne liniowe, wówczas wystarczy użyć zewnętrzny przedwzmacniacz mikrofonowy
pozdrawiam


czwartek, 7 stycznia 2010, 23:13
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 25 listopada 2009, 19:24
Posty: 19
Post Re: brak gniazda mikrofonowego i mikrofon
Właśnie chodziło mi o jakiś taki sposób jak podał tadeo1978.

@Montażysta Darek A. Wiem, że pytanie głupie i to logiczne - nie ma gniazda mikrofonowego to nie można podłączyć mikrofonu. Domyślałem się że przez jakiś czas nikt mi nie odpowie ale kto pyta nie błądzi.

Tadeo1978, kamera to JVC gz mg 435


edit: Dobra, nieważne bo bez sensu

_________________
www.bajfilms.wordpress.com
CANON HV20


sobota, 9 stycznia 2010, 10:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 lutego 2005, 23:40
Posty: 1159
Post Re: brak gniazda mikrofonowego i mikrofon
mozna podłaczyc, tylko trzeba zrobic młej przeróbki. to ze nie ma gniazda to nie znaczy ze nie mozna sobie dorobic :D
tak samo z wyjsciem na słuchawki.
Kazda kamera ma mikrofony wiec mozna


sobota, 16 stycznia 2010, 11:19
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: brak gniazda mikrofonowego i mikrofon
To oczywiste, że dla kogoś zdolnego w pracach manualnych jest to żaden problem, lecz z życia wiadomo, że lepiej być ostrożnym w tego typu odpowiedziach, nikt nikomu na żadnym forum nie opisuje jak to, czy tamto zrobić, przerobić, dorobić w urządzeniu, które jest oryginalne, zamknięte fabrycznie, elektroniczne, gdyż niedoświadczony użytkownik ponosząc klęskę swojej przeróbki, lub odpukać w jej wyniku doprowadzi do uszkodzenia swojego sprzętu potrafi dzisiaj sądzić się z takim doradcą, że to właśnie za sprawą jego sugestii zdecydował się sam grzebać w sprzęcie i zepsuł go.
W sprzęcie elektronicznym winien grzebać jedynie elektronik :D

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


sobota, 16 stycznia 2010, 12:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 lutego 2005, 23:40
Posty: 1159
Post Re: brak gniazda mikrofonowego i mikrofon
hmm ja nie napisałem jak to zrobic bo to nie forum typu zrób to sam
jezeli kolega ma problem to moze zerknac na forum elektroda a tam sa osoby które doradza fachowo co i jak zrobic.
pozdrawiam


sobota, 16 stycznia 2010, 12:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL