Teraz jest środa, 14 listopada 2018, 05:24




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Sony NX5E-od nagrywania po mantaż 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 22:11
Posty: 162
Post Sony NX5E-od nagrywania po mantaż
witam NAGRYWAM W HD 720p50i następnie w pcs3 bezposrednio z timeline konwertuje do dvd pal prokoderem 3+filter shapen

czy znacie jakies inne lepsze sposoby napiszcie jak wy obrabiacie


środa, 9 czerwca 2010, 19:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post Re: Sony NX5E-od nagrywania po mantaż
gruby139a napisał(a):
witam NAGRYWAM W HD 720p50i następnie w pcs3 bezposrednio z timeline konwertuje do dvd pal prokoderem 3+filter shapen

czy znacie jakies inne lepsze sposoby napiszcie jak wy obrabiacie

Premiere CS3 łyka Ci pliki avchd? Chyba wcześniej je konwertujesz?
A nagrywasz chyba w HD 720/50p
pozdr.


środa, 9 czerwca 2010, 21:09
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 22:11
Posty: 162
Post Re: Sony NX5E-od nagrywania po mantaż
Premiere CS3 łyka avchd bo mam mainconcept 3.3 a przy okazji to wtyczka do premiere bez tego nie łyknie


środa, 9 czerwca 2010, 21:14
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 15:04
Posty: 13
Post Re: Sony NX5E-od nagrywania po mantaż
Ja nagrywam w 1080i50. Materiał zgrywam z pamięci i taki bez konwertowania obrabiam w Sony Vegas 9 pro. Później zapisuje w wybranym formacie (w zależności od potrzeb).

_________________
Mam: - A550 i 4 szkiełka
- NX5 i akcesoria
Jestem na: - www.swiatobrazu.pl
- www.forum.filmowiec.pl
- www.forum.sony.pl


czwartek, 10 czerwca 2010, 18:41
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 16 kwietnia 2008, 12:13
Posty: 23
Post Re: Sony NX5E-od nagrywania po mantaż
a używacie 720 x 586 wtedy nagrywa jako mpeg2? jeśli np. zlecenie macie tylko na DVD - czyli bez kombinowania potem z konwersją i ostrością?


piątek, 11 czerwca 2010, 12:59
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 22:11
Posty: 162
Post Re: Sony NX5E-od nagrywania po mantaż
próbowqłem nagrywac w sd na sony nx5e ale jakosc fatalna


piątek, 11 czerwca 2010, 21:30
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 15:04
Posty: 13
Post Re: Sony NX5E-od nagrywania po mantaż
Nie jest taka fatalna. W porównaniu do hd jest ogromna różnica, ale takie zalety sd. Zawsze lepiej jest nagrywać w wyższej rozdzielczości, a później zmieniać na mniejszą.

_________________
Mam: - A550 i 4 szkiełka
- NX5 i akcesoria
Jestem na: - www.swiatobrazu.pl
- www.forum.filmowiec.pl
- www.forum.sony.pl


środa, 23 czerwca 2010, 15:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post Re: Sony NX5E-od nagrywania po mantaż
gruby139a napisał(a):
próbowqłem nagrywac w sd na sony nx5e ale jakosc fatalna

Przy nagrywaniu w SD należy podciągnąć detale na +5 lub nawet +7 bo inaczej lipa.Do montażu w Edku 5.5 jest fajny preset, tylko zmieniamy w ustawieniach projektu rendering kodek z Canopus HQ na mpeg i do przodu :)
"Niebieska linia" w cały projekcie :)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us


środa, 23 czerwca 2010, 16:25
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 22:11
Posty: 162
Post Re: Sony NX5E-od nagrywania po mantaż
a jak montujecie w premiere???nagrywacie w full hd potem konwertujecie do dvd jakie kodeki uzywacie?


środa, 23 czerwca 2010, 18:37
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL