Teraz jest poniedziałek, 19 listopada 2018, 13:46




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Problem ze zgraniem materiału z kompa na kasete 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 4 sierpnia 2003, 18:57
Posty: 9
Lokalizacja: Nakło n/Not.
Post Problem ze zgraniem materiału z kompa na kasete
Witam!
Od niedawna posiadam kamere cyfrowa Sony DCR - TRV345E i mam mały
problem.Zgrałem film z kamery na kompa bez problemu ,nastepnie
obrobiłem go (docinanie itp.) i mam problem ze zgraniem tego spowrotem na kamere. Kamera posiada DV IN i OUT.
Podczas zgrywania na LCD widoczny jest niebieski ekran z 4 punktami
(kwadraciki ) w których widać film. Uzywam programu "Windows Movie
Maker 2" ,kabelek IEEE 1394 ( 4 piny od strony kamery , 6 pinów od strony kompa). Kontroler Fire Wire zintegrowany z płytą gółwną (Asus A7N8X Deluxe). Byłbym bardzo wdziękczny za pomoc w rozwiązaniu problemu

Pozdrawiam
Mariusz
PS. Czy kabel moze mieć wine? Orginalny Sony kosztuje 149 zł :(


środa, 6 sierpnia 2003, 01:17
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 4 sierpnia 2003, 18:57
Posty: 9
Lokalizacja: Nakło n/Not.
Post 
Powinno chyba isć do "Konfiguracja komputera" ,ale trudno. :)
Dlaczego mam zawsze takie problemy ,któych nikt nie potrafi rozwiązać :(

Pozdro
Mariusz


środa, 6 sierpnia 2003, 12:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
Zobacz: http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopic.php?t=638. Też mam ten sam problem. Na jakim masz chipsecie swój kontroler. Wydaje mi sie ze nie zalezy to od płyty głównej ponieważ czytałem juz posty wielu ludzi którzy mają identyczne problemy przy zgrywaniu na kemere przez DNin. Ja mam np. płyte gł. MSI KT3V. Sprawdzałem swoj kamere i kabel na innym kontrolerze (z innym chipsetem)i wszystko działa OK. Coś mi tu sie zdaje ze VIA daje ciała w kontrolerach.


środa, 6 sierpnia 2003, 13:54
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 4 sierpnia 2003, 18:57
Posty: 9
Lokalizacja: Nakło n/Not.
Post 
Krisss napisał(a):
Zobacz: http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopic.php?t=638. Też mam ten sam problem. Na jakim masz chipsecie swój kontroler. Wydaje mi sie ze nie zalezy to od płyty głównej ponieważ czytałem juz posty wielu ludzi którzy mają identyczne problemy przy zgrywaniu na kemere przez DNin. Ja mam np. płyte gł. MSI KT3V. Sprawdzałem swoj kamere i kabel na innym kontrolerze (z innym chipsetem)i wszystko działa OK. Coś mi tu sie zdaje ze VIA daje ciała w kontrolerach.


Witam!
W instrukcji mam napisane : 2 ports MCP-T integrated IEEE 1394a + Realtek PHY 8801B. Nie wiem które z tych oznacza chipset.
Również sprawdzałem kamere na innym kompie i działało wszystko dobrze. Myślałem ze kabel miał wine wiec kupiłem nowy i tez to samo ,wiec mój stary kabel jest prawdopodobnie dobry. Jutro chyba kupie kontroler i bede testował. Tylko pytanie jaki kontroler kupić zeby działał prawidłowo :?: :). Jak nie zadziała to juz wtedy nie mam pomysłu :( .

Pozdrawiam
Mariusz Beger


środa, 6 sierpnia 2003, 17:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
Mario1213, czy korzystasz z FireWire na płycie? Zobacz w menegerze uzradzeń jaki to chipset. Ale chyba VIA.

Ja miałem z Prolinka na chpsecie VIA- za nic nie chciał zgrywać na kamere. Oddałem go i dostałem w zamian Minta na NEC'u i działa. Serwis wziął do testów ten poprzedni kontroler ale jak znam życie to głąby powiedzą to ze jest OK. Ale to juz ich problem, wcisną go następnemu "montażycie".


czwartek, 7 sierpnia 2003, 07:07
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 4 sierpnia 2003, 18:57
Posty: 9
Lokalizacja: Nakło n/Not.
Post 
Krisss napisał(a):
Mario1213, czy korzystasz z FireWire na płycie? Zobacz w menegerze uzradzeń jaki to chipset. Ale chyba VIA.

Ja miałem z Prolinka na chpsecie VIA- za nic nie chciał zgrywać na kamere. Oddałem go i dostałem w zamian Minta na NEC'u i działa. Serwis wziął do testów ten poprzedni kontroler ale jak znam życie to głąby powiedzą to ze jest OK. Ale to juz ich problem, wcisną go następnemu "montażycie".


Korzystałem do tej pory z FireWire na płycie ("Kontroler hosta IEEE1394 zgodny z OHCI" < - to wpis z menadzera urzadzeń ) ,ale włąśnie zamontowałem kontroler MINT'a ,równiez na NEC'u. W końcu działa tak jak powinno (przewala w jedna i druga strone):!: :D
Dzieki za pomoc :!:

Pozdrawiam
Mario123


czwartek, 7 sierpnia 2003, 12:46
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL