Teraz jest czwartek, 15 listopada 2018, 02:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Panasonic AG-HMC151E i ziarno 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 19:24
Posty: 142
Lokalizacja: Świdnica
Post Panasonic AG-HMC151E i ziarno
Witam, posiadam tą kamerę i kiedy przełączam ją na gain 12db pojawia się ziarno, obraz oglądam na 22" FULL HD. Nie wiem czy to wina ustawień, a może mam jakieś lipne kodeki (chociaż one nie są chyba odpowiedzialne za ziarno).


środa, 3 listopada 2010, 16:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Panasonic AG-HMC151E i ziarno
to jest wina +12dB
+9dB daje jeszcze akceptowalne (subiektywnie) ziarno

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


środa, 3 listopada 2010, 16:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 777
Lokalizacja: Polska
Post Re: Panasonic AG-HMC151E i ziarno
Ustawiasz dodatni DRS ? Jesli tak to spróbuj bez. Podobno wersja firmware 1.21
-to opinia któregoś z uzytkowników z innego wątku - coś poprawia w DRS - choć producent twierdzi, że nie :D
Poza tym pogmeraj w ustawieniach presetów. Jeśli przesiadłeś się z VX a to na 80% dodawałeś bez pamięci ostrzenia :D :D

_________________
OSX 10.14 - FCPX -HMC151 do sprzedania - C100-A7III - GH2 do sprzedania - TascamDR07


środa, 3 listopada 2010, 17:19
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 19:24
Posty: 142
Lokalizacja: Świdnica
Post Re: Panasonic AG-HMC151E i ziarno
Tak używam DRS +1, ale bez niego kiedy był na 0 też było ziarno.

Jakie ustawienia polecacie do profilu ??


środa, 3 listopada 2010, 20:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Panasonic AG-HMC151E i ziarno
DETAIL CORING (na plus) Jeszcze mozna podciagnac ale nie przesadzaj tez bo za bardzo plastikowe twarze moga wyjsc

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


środa, 3 listopada 2010, 20:26
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 19:24
Posty: 142
Lokalizacja: Świdnica
Post Re: Panasonic AG-HMC151E i ziarno
Mam ustawione na +4, po za tym DETAIL LEVEL + 2 i V DETAIL LEVEL + 2


środa, 3 listopada 2010, 21:24
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 16 lutego 2010, 10:45
Posty: 94
Post Re: Panasonic AG-HMC151E i ziarno
Jak jeszcze masz za duże ziarno to detale zmniejsz do 0 ewentualnie ustaw na minus Sprawdź master ped. Jak za dużo czerni to też zmniejsz.
Sporo już pisano na temat 151 zobacz inne wątki sporo się dowiesz. Są tam też linki do książek ustaweń opisów.


czwartek, 4 listopada 2010, 14:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 stycznia 2010, 23:56
Posty: 404
Post Re: Panasonic AG-HMC151E i ziarno
http://yfrog.com/6x46917491j
z podbiciem +6dB
wydaje mi się, że troche za bardzo to szumi. Jakie jest Wasze zdanie?

moje ustawienia:
detail level +2
v detail level +2
coring 0
master ped 0
chroma +2
drs 1
gamma high

_________________
Doświadczenie: HMC151, XF100, AC130, AF101, GH3, 5dMKII, 6D


niedziela, 7 listopada 2010, 12:28
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL