Teraz jest piątek, 16 listopada 2018, 05:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Z HDD na TV Full HD !!!!! 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 9 października 2010, 13:42
Posty: 164
Post Z HDD na TV Full HD !!!!!
Mam pytanie??? Chcę kupic kamerę Full HD i archiwizowac materiał /na razie/ na twardym dysku o pojemności np: 2TB . Jakie parametry powinien posiadac ten dysk, żebym mógł płynnie odtwarzac zgrany surowy materiał na TV Full HD ???? Chodzi mi szczególnie o interfejs / mam na myśli płynne odtwarzanie/?? A moze w grę wchodzi jeszcze karta graficzna??? Prosze o pomoc.
Laik.


piątek, 10 grudnia 2010, 19:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Z HDD na TV Full HD !!!!!
Może jestem mało domyślny...
Jak chcesz sparować kartę graficzną z HDD?
Pytasz o parametry dysku, a jestem przekonany że pytasz o cały komputer.
Wszystkie nowe dyski nie będą miały problemów z HD, co nie oznacza że komputer ich mieć nie będzie...
Komputer wystarczy HTPC z IONem, obudowy i serwery NAS według specyfikacji...

_________________
Obrazek


sobota, 11 grudnia 2010, 13:21
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 9 października 2010, 13:42
Posty: 164
Post Re: Z HDD na TV Full HD !!!!!
Rzeczywiście mocno namieszałem. Postaram się to sprecyzowac.
Chciałem się dowiedziec czy może uda mi się ominąc w jakis sposób słabą wydajnośc całego kompa poprzez tylko montaż nowego dużego HDD zgrac materiał z kamery HD na niego a o karcie wspomniałem bo przecież musi to byc karta z wyściem HDMI zeby obraz przesłac do TV FULL hd obecnie nie mam takowej. Nie chodziło mi o całego kompa /jego parametry/ bo oczywiście zdaję sobie sprawę jaka powinna byc konfiguracja do tego typu pracy. Podkreślam, że nie chodzi mi o edycję!!!!. Chodzi mi tylko o przesłanie surowego materiału na TV HD. Napisz czy jest możliwa taka kombinacja, czy jednak musi wszystko byc ze sobą logicznie połączone /płyta, procek itd/nawet do tak prostego przesyłania obrazu o którym piszę. Sorry za niezbyt jasny wywód!!! Czy tak się da to zrobic????


sobota, 11 grudnia 2010, 18:01
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL