Teraz jest sobota, 23 czerwca 2018, 23:47




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 zasilanie Panasonic AG-HMC151E 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 27 maja 2009, 03:06
Posty: 3
Post zasilanie Panasonic AG-HMC151E
witam czy używacie koledzy zamienników do AG-HMC151E jeśli tak napiszcie jakich i jak się sprawują :?:


Ostatnio edytowano piątek, 26 sierpnia 2011, 18:12 przez bajbus.G, łącznie edytowano 1 raz

czwartek, 18 sierpnia 2011, 22:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2013
Post Re: zasilanie Panasonic SG-HMC151E
Najwyżej IDX albo oryginały.


czwartek, 18 sierpnia 2011, 23:05
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 29 stycznia 2009, 11:03
Posty: 6
Lokalizacja: Sochaczew
Post Re: zasilanie Panasonic AG-HMC151E
Używam zoom'a zakupionego w jednej z warszawskich firm ale tylko jako zapasowy, używany w momentach gdy brakuje prądu w oryginałach. Wszystko co ważne rejestruję na oryginałach.
Dotychczas nie zauważyłem żadnych błędów podczas pracy na zamienniku, materiał zarejestrowany był zawsze prawidłowo. Generalnie słucham rady kolegów z forum którzy odradzają zamienniki, a decyzje i ryzyko ich stosowania musisz podjąć sam.

Pozdrawiam

_________________
______________________________
DCR-VX2100, AG-HMC151, Sony Vegas


wtorek, 30 sierpnia 2011, 12:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 stycznia 2010, 23:56
Posty: 404
Post Re: zasilanie Panasonic AG-HMC151E
używam zamiennika zoom od kilku miesięcy i jak na razie żadnych efektów ubocznych, brak zakłóceń, brak problemów. Jak się coś zmieni to dam znać.

_________________
Doświadczenie: HMC151, XF100, AC130, AF101, GH3, 5dMKII, 6D


środa, 31 sierpnia 2011, 20:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 764
Lokalizacja: Polska
Post Re: zasilanie Panasonic AG-HMC151E
Kupiłem ostatnio Akumulator SWIT ( odpowiednik VW-VBG6) ze wzgledu na mozliwość zasilania jednocześnie kamery i lampy Akurat. Dam znać jak działa z kamerą po sobocie. Na razie nagrałem kilka minut uzywając i zasilania kamery i lampy i było OK.

_________________
OSX 10.12 - FCPX -HMC151 do sprzedania - C100 - GH2 - TascamDR07


czwartek, 1 września 2011, 12:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2013
Post Re: zasilanie Panasonic AG-HMC151E
Najrad napisał(a):
Kupiłem ostatnio Akumulator SWIT ( odpowiednik VW-VBG6) ze wzgledu na mozliwość zasilania jednocześnie kamery i lampy Akurat.

"Wbudowany chip zapewniający pełną funkcjonalność akumulatora i komunikację z kamerą."
Czyżby był pokazywany czas w minutach jak w oryginałach?


czwartek, 1 września 2011, 12:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 764
Lokalizacja: Polska
Post Re: zasilanie Panasonic AG-HMC151E
Tak. Czas jest wyświetlany jak w orginałach, i można go ładować w ładowarce Panasonica.

_________________
OSX 10.12 - FCPX -HMC151 do sprzedania - C100 - GH2 - TascamDR07


czwartek, 1 września 2011, 15:07
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 29 stycznia 2009, 11:03
Posty: 6
Lokalizacja: Sochaczew
Post Re: zasilanie Panasonic AG-HMC151E
Zooma też ładuję w oryginalnej ładowarce od kamery. Póki co tak jak wcześniej pisałem nic się nie dzieje.

_________________
______________________________
DCR-VX2100, AG-HMC151, Sony Vegas


niedziela, 4 września 2011, 19:19
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 5 kwietnia 2005, 17:50
Posty: 156
Post Re: zasilanie Panasonic AG-HMC151E
No właśnie... puki coś się nie wydarzy. W mojej ocenie kamera jest dość niezawodna a 90% problemów opisywanych na tym forum jest wynikiem używania zamienników baterii. Postanowiłem nie ryzykować.


środa, 7 września 2011, 13:30
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:02
Posty: 193
Post Re: zasilanie Panasonic AG-HMC151E
Znajomy na allegro kupił 2 zamienniki z http://www.fotoenergia.pl , tak przynajmniej na nich pisało o rzekomo tej samej pojemności. Po dokładnym zważeniu jeden od drugiego wyrażnie lżejszy i krócej pracuje. Ogólnie lipa i składanie reklamacji.


sobota, 10 września 2011, 07:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 stycznia 2010, 23:56
Posty: 404
Post Re: zasilanie Panasonic AG-HMC151E
tak. osobiście uważam zamienniki fotoenergia za dziadostwo. Zamówiłem do xf100 i się bardzo rozczarowałem. Przyszedł akumulator za 80zł ale rozwarstwiony tj. ta część co jest montowana do kamery odłaziła od reszty aku. Skleiłem to coś i działa ale szału moim zdaniem niema. Zdjęcia mam porobione jak to wyglądało. Zamiennik jaki stosuję z hmc151 to zoom i niema z nim żadnych problemów jak na razie.

_________________
Doświadczenie: HMC151, XF100, AC130, AF101, GH3, 5dMKII, 6D


niedziela, 11 września 2011, 20:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 03:22
Posty: 321
Lokalizacja: Poznań
Post Re: zasilanie Panasonic AG-HMC151E
dziwnie piszecie
używam zamienników do tej kamery i wszystkich innych jakich używałem
podobnie z aparatami foto

i nie miałem problemów. oprócz tego, że się zużywały i 3ba było kupować nowy

troszkę panowie przesadzacie ;)


Garf


wtorek, 21 sierpnia 2012, 21:58
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 13 stycznia 2010, 04:01
Posty: 117
Post Re: zasilanie Panasonic AG-HMC151E
Pojawiły mi się jakieś zakłócenia tego rodzaju, że obraz wygląda jakby miał rozdzielczość 300x600, do tego ziarno jakby podbicie wynosiło ponad 30dB. Tak potrafi nagrać kilka klipów z rzędu (gdzieś w środku karty), po czym z następnym klipem wraca do normalnego nagrywania. Nie pokazuje żadnych komunikatów, nic nie wskazuje na to, że coś się źle dzieje. Mimo to ostatnio całą mszę, która była nagrywana logiem tak mi sp...ła.

Pierwsza myśl to oczywiście zamiennik akumulatora, bo takowy jest. Tylko że nikt nie pisał o takich właśnie objawach pracy z zamiennikami, pisaliście o czymś w rodzaju dropów, a tutaj to wyraźne zmniejszenie rozdzielczości nagrania plus duuuże ziarno. Czy ktoś może miał podobny problem?


środa, 4 września 2013, 22:21
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL