Teraz jest niedziela, 21 października 2018, 12:28




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Filmowanie CANON 60D 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 602
Post Filmowanie CANON 60D
Jeżeli nie w tym dziale to proszę przenieść
Filmowalem dziś CANONEM 60D, po zgraniu na kompa plików
zaciekawiła mnie jedna rzecz- mianowicie filmowanie było full hd 1920x1080,
25kl/sek a we właściwościach pokazuje każdy nagrany plik 1920 x 1088 ,nie wiem skąd te 1088 a nie 1080
ogólne plik mov
VIDEO
szerokośc klatki 1920
wysokośc klatki 1088

szybkość danych 4833
całkowita szybkość transmisji 4995
szybkość klatek 25/sek

AUDIO
szybkość transmisji bitów 1622
kanały 2 stereo
próbkowanie 48 kHz


czwartek, 25 sierpnia 2011, 20:49
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 5 kwietnia 2011, 16:03
Posty: 92
Post Re: Filmowanie CANON 60D
Bo tyle ma film 1088px i to jest prawidłowe (te 8px cropuje player). Kodek h264 i wszystkie pochodne czyli mpg musi mieć wartość podzielną przez 16.

_________________
Mac Pro, Macbook pro, Final Cut, Filmowanie tylko dSLR - lustrzanki różnego rodzaju :)


czwartek, 25 sierpnia 2011, 21:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 18 maja 2005, 15:30
Posty: 466
Post Re: Filmowanie CANON 60D
robiles testy, bo jestem zainteresowany kupnem i niewiem co wziasc, 60d vs 600d???


czwartek, 25 sierpnia 2011, 23:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 602
Post Re: Filmowanie CANON 60D
Dopiero co go zakupiłem ,też miałem dylemat, troche czasu się nad tym zastanawiałem,gdy miałem 600 w ręku to od razu stwierdziłem że nie dla mnie -po prostu mały i nie wygodny zwłaszcza dla osób z dużą dłonią,( bardzo małe przyciski kosztem ekranu )natomiast 60 bardziej dopasowana, lepiej leży w dłoni ,zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz-mianowicie w instrukcji podają że dźwięk jest nagrywaby mono,a stereo po podlączeniu dodatkowego mikrofonu,robiąc próby tak jak napisałem wyzej w info pokazuje mi audio 2 kanały stereo,48kHz mimo że nie używałem zewnetrznego mikrofonu.Po przeniesieniu pliku do Adobe Premiere na video1 audio też mam na 1, a w poprzednim modelu jaki miałem (500) było video 1 audio3


piątek, 26 sierpnia 2011, 08:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 18 maja 2005, 15:30
Posty: 466
Post Re: Filmowanie CANON 60D
masz racje ostatnio w sklepie porownywalem je pod tym wzgledem i 600d plastki, maly, i wydaje mi sie za lekki z wiekszymi obiektywami moze byc problem z wywazeniem... natomiast 60d wieksza, cieza i wykonana z lepszych plastikow... ostatnio chodzi mi po glowie gh2 tylko musial bym sie wyposazyc dodatkowo w adapter do ef oraz lilliput powiewaz wyswietlacz jeszcze mniejszy niz w canonie...


piątek, 26 sierpnia 2011, 09:44
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL