Teraz jest wtorek, 17 lipca 2018, 11:52




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Presety do Pansonica Ag-Ac 130EJ 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 31 maja 2012, 01:42
Posty: 5
Post Presety do Pansonica Ag-Ac 130EJ
Witam,
pozdrawiam Wszystkich forumowiczów.
Czy ma ktoś może presety do Panasonica Ag Ac 130 ?
Ewentualnie może ktoś z Was poda jakieś fajne ustawienia tej kamery ?


czwartek, 31 maja 2012, 01:50
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 19 stycznia 2011, 22:12
Posty: 84
Lokalizacja: Marzenin
Post Re: Presety do Pansonica Ag-Ac 130EJ
ALE ODZEW GRATULUJĘ :D

Powiem tak ja tylko datal podniosłem na +3 na wszystkich presetach
Reszta na fabrycznych najbardziej neutralnie.

Jeśli zajdzie potrzeba to delikatna korekta w komputerze.
A, i jeszcze jedno jako zwolennik soniaczy (właściwie nie wiem dlaczego?) mile jestem zadowolony z "ciepłego" obrazka panasonica.

_________________
canon 5d markII, canon 600D, sony ea50, Sony NEX-FS700, AP6.


czwartek, 7 czerwca 2012, 13:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 stycznia 2010, 23:56
Posty: 404
Post Re: Presety do Pansonica Ag-Ac 130EJ
mój profil standardowy:
detail +3
v detail +3
detail coring +1
chroma +1
chroma phase 0
color temp a 0
color temp b 0
master ped 0
a iris 0
drs off
drs effect 1
gamma cine-like v
knee auto
matrix norm 2
skin tone dtl off

_________________
Doświadczenie: HMC151, XF100, AC130, AF101, GH3, 5dMKII, 6D


czwartek, 7 czerwca 2012, 13:42
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 31 maja 2012, 01:42
Posty: 5
Post Re: Presety do Pansonica Ag-Ac 130EJ
Witam ponownie,
dziękuję Wam za odpowiedzi.
Ja mam ustawienia jak lukasz8402,
z tym ze mam DRS na On i ustawiony na 1 lub 2.

Pozdrawiam aktywnych :) forumowiczów.


poniedziałek, 11 czerwca 2012, 23:36
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 3 września 2010, 15:07
Posty: 110
Post Re: Presety do Pansonica Ag-Ac 130EJ
z tym ze mam DRS na On i ustawiony na 1 lub 2.

DRS jest dobry wyłącznie w bardzo dobrych warunkach oświetleniowych, inaczej strasznie kaszani!!! Przekonałem się na własne skórze.


wtorek, 12 czerwca 2012, 08:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 października 2003, 15:13
Posty: 213
Post Re: Presety do Pansonica Ag-Ac 130EJ
Co to znaczy "kaszani"?
Ja zauważyłem, że przy włączonym DRS obraz jest trochę jaśniejszy.


wtorek, 12 czerwca 2012, 09:27
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 3 września 2010, 15:07
Posty: 110
Post Re: Presety do Pansonica Ag-Ac 130EJ
Jeżeli filmujesz przy słabszym oświetleniu robi się bardzo duże ziarno


wtorek, 12 czerwca 2012, 13:38
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 31 maja 2012, 01:42
Posty: 5
Post Re: Presety do Pansonica Ag-Ac 130EJ
Witam,
mnie się wdaje , że jest lepiej z DRS ON. Takie mam odczucie. Po prostu podbija jasność.
Nie zauważyłem nic złego w obrazie do tej pory.


wtorek, 12 czerwca 2012, 14:16
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 25 grudnia 2008, 12:34
Posty: 42
Post Re: Presety do Pansonica Ag-Ac 130EJ
....witam załadowałem presety kolegi do swojej 130 i jak dla mnie są trochę za bardzo "kolorowe" ale każdy lubi co innego. Z góry jednak wielkie dzięki za swój preset i czekamy na następne.
lukasz8402 napisał(a):
mój profil standardowy:
detail +3
v detail +3
detail coring +1
chroma +1
chroma phase 0
color temp a 0
color temp b 0
master ped 0
a iris 0
drs off
drs effect 1
gamma cine-like v
knee auto
matrix norm 2
skin tone dtl off


wtorek, 12 czerwca 2012, 18:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 11 listopada 2009, 23:57
Posty: 666
Post Re: Presety do Pansonica Ag-Ac 130EJ
janek2012 napisał(a):

Pozdrawiam aktywnych :) forumowiczów.

Ta ironia trochę nie na miejscu. Korzystając z forum - mając jakieś pytanie - najpierw używamy wyszukiwarki. Wszystko o czym piszecie było wałkowane wielokrotnie na http://www.swiatobrazu.pl/forumwideo/viewtopic.php?f=4&t=34907
Pomyślcie jaki będzie bajzel na forum jeżeli każdy będzie zadawał od nowa pytanie na które już padło kilka odpowiedzi.
Pozdrawiam aktywnych i myślących ;)


wtorek, 12 czerwca 2012, 23:13
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 31 maja 2012, 01:42
Posty: 5
Post Re: Presety do Pansonica Ag-Ac 130EJ
witam,
Jaka ironia o czym ty człowieku piszesz. Nie ma tu żadnej ironii.
Niestety taka wada słowa pisanego. Możliwość dowolnej interpretacji.


środa, 13 czerwca 2012, 21:26
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 25 grudnia 2008, 12:34
Posty: 42
Post Re: Presety do Pansonica Ag-Ac 130EJ
Gdzie można znaleźć opis fabrycznych presetów 130/160?
Jak wygląda fabryczne ustawienie Sceny 1? ...bo juz tak sobie pokonbinowałem, że muszę wrócić do startu :lol:


czwartek, 14 czerwca 2012, 11:53
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 31 maja 2012, 01:42
Posty: 5
Post Re: Presety do Pansonica Ag-Ac 130EJ
to jest w instrukcji obsługi opisane, ale jak nie masz to pisz. zczytam i napisze tutaj.


czwartek, 21 czerwca 2012, 22:09
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL