Teraz jest wtorek, 19 czerwca 2018, 16:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 FX1 pionowe pasy po wymianie mechanizmu przewijania. 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 11 sierpnia 2010, 10:02
Posty: 19
Post FX1 pionowe pasy po wymianie mechanizmu przewijania.
Witam. Po dłuższym okresie eksploatacji pojawił się problem z przewijaniem w mojej FX1 i "wcinanie kaset". Został wymieniony cały mechanizm razem z tymi blaszkami w których umieszcza się kasetę. Niestety przy odtwarzaniu wcześniej nagranych kaset (przed awarią) pojawiły się pionowe pasy (jest ich około 4 /5). Wydaje mi się że może to być jakiś niuans w "ustawieniu" głowicy. Być może ktoś wie w czym może być problem? Dodam jeszcze że jak teraz nagram coś na kasetę i ją odtworzę to żadnych pasów nie ma i wydaje się że wszystko jest ok. Problem jest tylko z odtwarzaniem kaset nagranych przed naprawą (wymianą).

Z góry dziękuje.


wtorek, 9 października 2012, 19:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:24
Posty: 440
Lokalizacja: Mazury
Post Re: FX1 pionowe pasy po wymianie mechanizmu przewijania.
wrzuć fotke jak to wygląda

_________________
szczęsliwej drogi już czas...


wtorek, 9 października 2012, 19:26
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:02
Posty: 193
Post Re: FX1 pionowe pasy po wymianie mechanizmu przewijania.
Masz inaczej teraz prowadzoną taśmę jak w poprzednim mechanizmie. Pytanie czy w nowej mechanice czy starej jest ten tor rozregulowany? By to ocenić kasetę ze starej mechaniki i z nowej sprawdź w 3 kamerze, w której wiadomo, że tor napewno jest właściwy.


wtorek, 9 października 2012, 22:08
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 11 sierpnia 2010, 10:02
Posty: 19
Post Re: FX1 pionowe pasy po wymianie mechanizmu przewijania.
Posiadam dwie kamery. Akcja dzieje się w kamerze w której został wymieniony ten mechanizm, w drugiej fx1(niegdy nie robionej) wszystko chodzi jak należy. A zauważyłem jeszcze że kaset z materiałem w hdv wcale nie odtwarza(na razie sprawdziłem tylko dwie kasety).
http://fotoo.pl/show.php?img=379056_2012-10-10-1194.jpg.html
http://imageshack.us/photo/my-images/6/201210101196.jpg/


środa, 10 października 2012, 09:22
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:02
Posty: 193
Post Re: FX1 pionowe pasy po wymianie mechanizmu przewijania.
Serwis powinien poprawić ustawienie toru prowadzenia taśmy w kamerze z wymienioną mechaniką i myślę, że jak im to pokażesz to nie będą z tym robili problemu.


środa, 10 października 2012, 18:02
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL