Teraz jest sobota, 20 października 2018, 17:06




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 PROBLEMY!! 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 19 września 2003, 10:50
Posty: 48
Post PROBLEMY!!
Prawdopodobnie uszkodzone wyjscie DV :evil:
Komputer nie widzi kamery.
Mam pytanie czy ktoś miał taki problem, i czy jest szansa na reanimacje?
Jaki może być powód uszkodzenia?
Dodam dla jasnosci że kabelek i komp. sprawne , kamera była sprawdzana na sprzecie wypróbowanym.
PROSZĘ O PILNĄ POMOC.


piątek, 26 września 2003, 07:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
sprawdź czy masz włączone wyj DV w kamerze...


piątek, 26 września 2003, 07:16
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 19 września 2003, 10:50
Posty: 48
Post 
Pisze że "DV no ready" i nie ma opcji żeby to włączyć a na wyświetlaczu jest wyświetlone DV-in.


piątek, 26 września 2003, 07:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2003, 22:52
Posty: 757
Post 
Sprawdź to na innym komputerze który wspólpracuje z kamerami DV lub inną kamerę na Twoim komputerze i dopiero wtedy myśleć można o wadliwości kamery.

_________________
xxx


piątek, 26 września 2003, 07:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
ale pisał że kamera była sprawdzona na sprzęcie sprawdzonym....


piątek, 26 września 2003, 08:02
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 19 września 2003, 10:50
Posty: 48
Post 
POTWIERDZAM.
Oczekuję dalszych propozycji.


piątek, 26 września 2003, 08:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
ty chcesz zgrać z kamery na kompa???? w takim razie skoro w kamerze masz wyświetlone DV-IN więc w kamerze FI-WI jest ustawione na wejście a nie na wyjście???


piątek, 26 września 2003, 08:14
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 19 września 2003, 10:50
Posty: 48
Post 
OK ale jak to zmienić , przeszukałem całe menu i nie widzę takiej opcji.


piątek, 26 września 2003, 08:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
jaką masz kamere podaj model???


piątek, 26 września 2003, 08:46
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2003, 22:52
Posty: 757
Post 
Czyli że tak zachowuje się przy podł. do innego komputera a inna kamera w Twoim ? Jaki program do zgrywania i jaka kamera.

_________________
xxx


piątek, 26 września 2003, 09:05
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 19 września 2003, 10:50
Posty: 48
Post 
Kamera to SONY TRV110E a programy przeróżne Ulead Video Studio7, Pinnacle8.8, Scenalizer i wszędzie to samo : czyli nie widzi kamery.Programy meldują brak połączenia i nie jest to raczej prblem sterowników.


piątek, 26 września 2003, 14:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 18 lutego 2003, 19:06
Posty: 271
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Mam tą kamerke i u mnie chodzi bezproblemowo. Jeżeli dobrze uaktywniłeś we DV to w menu "VTR SET" na samym dole jest "A/V>DV OUT" następnie ustaw na "ON" i wtedy DV masz nieaktywne AV aktywne. A co do tego że nie widać kamery to ja bym po kolei zmieniał wej. FiWi w karcie (u mnie okazało się że jadno z nich nie działa, ale ich było 3+1) lub zmienić slot w kompie dla tej karty, też czasami pomaga. Możesz też zresetować kamerę i odblokować ją jeszcze raz dokładnie wpisując kody. U mnie był problem jak wpisałem kody do nagrywania "FRAME REC" a jak tego kodu nie wpisałem to było OK. A że z tego nie kożystam to żadna dla mnie strata.


sobota, 27 września 2003, 09:57
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 19 września 2003, 10:50
Posty: 48
Post 
Widzę że chyba mam coś skopane przy odblokowaniu wogóle nie mam takiej opcji jak piszesz (A/V>DVout).
Porty zmieniałem i slot również nic nie daje.
W związku z tym jak się resetuje kamerę?
Proszę o podanie sprawdzonych kodów bo miałem 3 komplety i coś nie gra.


poniedziałek, 29 września 2003, 07:00
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 14 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL