Teraz jest piątek, 16 listopada 2018, 05:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 odblokowanie sony trv 125e 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 września 2003, 20:41
Posty: 11
Lokalizacja: Szczecin
Post odblokowanie sony trv 125e
mam pytanko, czy ktoś z Was odblokowywał może kamerę sony trv 125e.
chodzi mi głównie o odblokowanie możliwości nagrywania na kamerę obrobionego materiału na komputerze przez złącze firewire. i czy taka operacja ma sens (chodzi o jakość zrzuconego w ten sposób obrobionego materiału na VCD via kamera ).
pozdrawiam
maar


piątek, 26 września 2003, 22:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 18 lutego 2003, 19:06
Posty: 271
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Oczywiście że ma sens. Uzyskujesz odblokowane wejścia (DV i AV) poza tym wiele innych nastaw ręcznych. Ja jak tylko ją kupiłem (dwa lata temu) to nabyłem z Allegro program z kablem i mam teraz z kamery magnetowid cyfrowy. Popieram odblokowywanie bo to nie szkodzi kamerze a tylko zwiększa jej możliwości.


sobota, 27 września 2003, 09:37
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 września 2003, 20:41
Posty: 11
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Miras13 napisał(a):
Oczywiście że ma sens. Uzyskujesz odblokowane wejścia (DV i AV) poza tym wiele innych nastaw ręcznych. Ja jak tylko ją kupiłem (dwa lata temu) to nabyłem z Allegro program z kablem i mam teraz z kamery magnetowid cyfrowy. Popieram odblokowywanie bo to nie szkodzi kamerze a tylko zwiększa jej możliwości.


w związku z Twoją odpowiedzią mam jeszcze jedno pytanie. otóż na stronie http://www.republika.pl/dvin/ jest oferta zakupu bądź samego schematu kabla połączeniowego i oprogramowania lub też wykonanego już kabla i oprogramowania. czy ktoś korzystał z oferty znajdującej się na tej stronie i czy warto zainwestować kasę akurat w tę ofertę, czy też szukać gdzieś indziej? jeżeli ktoś zna strony z takimi ofertami lub ma wiedzę na temat odblokowania w/w kamery to bardzo proszę o kontakt.
Miras podeślij mi swój adres e-mail.
maar
maarle@poczta.onet.pl


sobota, 27 września 2003, 14:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 18 lutego 2003, 19:06
Posty: 271
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Dam ci namiary na gościa co ma taki program i mooże ci go udostepnić.Podaję ci jego adres email: tedii2@poczta.onet.pl


sobota, 27 września 2003, 17:22
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 września 2003, 20:41
Posty: 11
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Miras13 napisał(a):
Dam ci namiary na gościa co ma taki program i mooże ci go udostepnić.Podaję ci jego adres email: tedii2@poczta.onet.pl


schemat kabelka i program już mam, znalazłem na stronach. potrzebuję jeszcze "pewnej" wersji kodów, które należy wprowadzić podczas odblokowywania. znalazłem takowe na jakiejś francuskiej stronie, ale nie jestem ich pewien :(
pozdrawiam
maar


sobota, 27 września 2003, 19:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 18 lutego 2003, 19:06
Posty: 271
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Swoje kody gdzieś zapodziałem. Podtrzymuję jednak propozycję o zwrócenie się do tego gościa. Wiem że jest już sporo na rynku i zna się na tym. Może trochę taniej weźmie od ciebie za te kody. Pogodać nie zawadzi. Zawsze to przynajmniej pewniejsze niż z jakiejś tam strony. A i poradzi ci pewnie jak i co żeby kamerkę nie spieprzyć.


poniedziałek, 29 września 2003, 10:40
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 września 2003, 20:41
Posty: 11
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Miras13 napisał(a):
Dam ci namiary na gościa co ma taki program i mooże ci go udostepnić.Podaję ci jego adres email: tedii2@poczta.onet.pl


dostałem właśnie dzisiaj od tediiego komplet do odblokowania. ale mam problem z uruchomieniem programu DVin Line :cry: pracuję na WinXP. i podczas instalacji w/w programu wystkakuje błąd i aplikacja jest zamykana. w czym problem?? cay jest to program działający tylko pod Win98 ??
maar


piątek, 17 października 2003, 22:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 18 lutego 2003, 19:06
Posty: 271
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Zgadza się program pracuje tylko pod kontrolą systemów Win98,Win98SE oraz WinME. Najlepiej iść do kolegi króry ma W98 i u niego aktywować kamerę.


sobota, 18 października 2003, 10:26
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 19 września 2003, 10:50
Posty: 48
Post 
A sprubój tak utwórz skrót do programu na pulpicie, kliknij na nim prawym klawiszem myszy wejdz we właściwości, zgodność i ustaw tam Win98. Ja tak robiłem i program działa tzn. nie wywala sie ale nie miałem możliwości sprawdzić z kamerą .
POWODZENIA I POZDRAWIAM.


poniedziałek, 20 października 2003, 07:05
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 8 lipca 2002, 16:05
Posty: 125
Lokalizacja: Wrocław
Post 
I co maar, udalo cie sie? Tez mam taka sama kamerei bylbym zainteresowany kontaktem z toba.


środa, 26 listopada 2003, 23:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 kwietnia 2002, 13:32
Posty: 294
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
http://www.angelfire.com/ab2/DVinSony/


środa, 26 listopada 2003, 23:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2003, 12:38
Posty: 541
Post 
Jest też emulator rm95 na linuxa ;-)

pozdrowienia
Ulv

_________________
"It has secret program of ultimate destruction. All SONYs do." - Largo
"I won't drink your blood because I like you" - Arcueid Brunestud


czwartek, 27 listopada 2003, 01:33
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 8 lipca 2002, 16:05
Posty: 125
Lokalizacja: Wrocław
Post 
po francusku to ja moge, ale nie odblokowac kamere ;)


sobota, 29 listopada 2003, 21:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Miras13 napisał(a):
Oczywiście że ma sens. Uzyskujesz odblokowane wejścia (DV i AV) poza tym wiele innych nastaw ręcznych. Ja jak tylko ją kupiłem (dwa lata temu) to nabyłem z Allegro program z kablem i mam teraz z kamery magnetowid cyfrowy. Popieram odblokowywanie bo to nie szkodzi kamerze a tylko zwiększa jej możliwości.

Jakie nastawy ręczne ci się odblokowały i gdzie ich szukać


poniedziałek, 1 grudnia 2003, 12:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
z tego co zauważyłem to następujące:
w trybie CAMERA
w manual set: wht bal
w camera set: gain shift
frame rec
int. rec
w LCD set: zebra
w tape set/ rec mode: esp i elp
w others: colour bar

w trybie PLAYER
w vtr set: a/v->dv out

gorsza sprawa, że jeszcze nie rozgryzłem co do czego służy.
może ktoś wie gdzie można znaleźć opis do tych dodatkowych funkcji.

maar


poniedziałek, 1 grudnia 2003, 21:19
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL