Teraz jest czwartek, 19 lipca 2018, 15:50




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Problem z Kodem czasowym w HXR NX5e 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 13 stycznia 2011, 22:38
Posty: 47
Post Problem z Kodem czasowym w HXR NX5e
Witam serdecznie, posiadam kamerę Sony HXR NX5e. Mama problem z kodem czasowym. Kiedy włączam nagrywanie kod czasowy na ekranie LCD w prwym górnym rogu nie zmienia swojej wartości. Wyświetla nieprzerwalnie wartość 00 00 00 00. W Menu kamery w katalogu TC/UB SET wartość TC RUN jest ustawiona na TC RUN. Wg instrukcji powinna kamera po włączeniu naliczać wartość. Mam dwie kraty 32 gb memory stick. Ostatnio je wyjmowałem. Po włożeniu ich z powrotem do slotów przez przypadek ustawiłem nagrywanie w pierwszej kolejności na slot B. W tym czasie kod czasowy naliczał wartość. Kiedy skończyło się miejsce na B, kamera zaczęła nagrywać na slocie A. Od tego momentu kod czasowy się zatrzymał. Po zgraniu materiału i formacie kart oraz ustawieniu na nagrywanie najpierw z slotu A kod czasowy przestał naliczać wartość. Proszę o pomoc, z góry dziękuje.


niedziela, 21 lipca 2013, 14:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 8 listopada 2006, 16:32
Posty: 594
Post Re: Problem z Kodem czasowym w HXR NX5e
Jest tam taki przycisk TC/U-BIT. Naduś i odzyskasz kod czasowy. U-BIT może służyć do zapisywania numeru ujęcia (można dowolny z 4 numerów zmieniać)

_________________
FS700 | FS100 | Kran i inne zabawki | Sprzęt filmowy do wynajęcia | Zapraszam na filmuser, forum filmowe


poniedziałek, 22 lipca 2013, 09:08
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 13 stycznia 2011, 22:38
Posty: 47
Post Re: Problem z Kodem czasowym w HXR NX5e
Tak wiem, jest coś takiego tyle że mnie nie chodzi o zmianę numeru ujęcia ( czyli konkretnie jakiejś liczby) tylko o nagrywanie. Kiedy włączam nagrywanie powinna narastać wartość w setnych sekundach, sekundach, minutach, godzinach. Niestety nic się nie dzieje.


wtorek, 23 lipca 2013, 13:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 8 listopada 2006, 16:32
Posty: 594
Post Re: Problem z Kodem czasowym w HXR NX5e
A wcisnąłeś ten przycisk? on przecież przełącza te dwa tryby... naturalnie oba kody są poprawnie zapisywane, mimo że widzisz tylko jeden.
Byś w tym czasie dawno znalazł info w instrukcji, ale jak to Polak z pewnością jej w ręce nie miałeś ;)

_________________
FS700 | FS100 | Kran i inne zabawki | Sprzęt filmowy do wynajęcia | Zapraszam na filmuser, forum filmowe


wtorek, 23 lipca 2013, 17:07
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL