Teraz jest środa, 14 listopada 2018, 09:06




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Canon MV 550i 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 12 sierpnia 2010, 22:51
Posty: 2
Post Canon MV 550i
[b] :?: 8O Mam problem z kamerą Canon 550i. Nie mogęzgrać filmu z taśmy na kamerę. Żaden komputer "nie widzi" mojej kamery podłączonej kablem do USB, ani za pomocą Fire-Wire. Dodam, że wcześniej wszystko było OK, ale wówczas miałem na komputerze ZoomBrowser EX[/b].
Wg informacji uzyskanych w Canon Polska - bez tego programu nie będę mógł zgrywać materiału z taśmy do komputera. Mój problem wynika z tego, że podczas pożaru mieszkania - utraciłem oryginalną płytke z tym programem dołączoną do kamery, a Canon nie udostępnia tego programu dla posiadaczy ich produktu. Czy ktoś może mi pomóc? :?: :?: :oops:


czwartek, 25 lipca 2013, 10:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:24
Posty: 444
Lokalizacja: Mazury
Post Re: Canon MV 550i
moim zdaniem nawet twój utracony program nie pomoże , jeżeli komputer nie "widzi " kamerki . Sprawdz u kogoś kto ma w kompie firewire czy to samo się dzieje , być może gniazdo masz w kamerce przepalone. Takie przepalenia nie występują aż tak często ale zdarzają się, sam tego doświadczyłem w dwóch kamerach, powodem było brak uziemienia w instalacji budynku (stare budownictwo)

_________________
szczęsliwej drogi już czas...


czwartek, 25 lipca 2013, 11:05
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 12 sierpnia 2010, 22:51
Posty: 2
Post Re: Canon MV 550i
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Bardzo możliwe, że masz rację, ale zastanawia mnie fakt, że poprzez połączenie kamery kablem USB - ten komputer nadal "nie widzi" kamery. Chyba jest mało prawdopodobne, aby równocześnie uległy spaleniu (uszkodzeniu) oba gnia za w kamerze - prawda? :?: :twisted:


czwartek, 25 lipca 2013, 11:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:24
Posty: 444
Lokalizacja: Mazury
Post Re: Canon MV 550i
po podłączeniu kamery do komputera powinno być słychać charakterystyczne plum w głośnikach, jeżeli tego nie ma to innym przewodem połącz , albo zanieś do serwisu.
Znajdz serwis gdzie ekspertyza będzie za darmo.
Miałem przypadek że zaniosłem tel do naprawy pan poszedł z nim za chwile przyszedł i stwierdził że jej popsuty i nie działa i chciał 20zł za co ?

_________________
szczęsliwej drogi już czas...


czwartek, 25 lipca 2013, 15:18
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL