Teraz jest poniedziałek, 23 lipca 2018, 19:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 wgranie nowego firmware Ex1r 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 7 marca 2005, 17:21
Posty: 37
Post wgranie nowego firmware Ex1r
Witam
Mam do Was ogromną prośbę, szczególnie do kolegów ze Śląska, Opolszczyzny lub Dolnego Śląska. Od niedawna jestem użytkownikiem tej kamery. Mój egzemplarz ma chyba pierwszą lub jedną z pierwszych wersji oprogramowania. Ostatnio pojawiła się wersja [b]1.31[/b] i chciałbym ją u siebie wgrać.
Z obsługą kamery i montażem nie mam problemu, ale sprawy informatyczne to dla mnie "wielka tajemnica". Być może ktoś z Was zrobiłby to dla mnie(opłata za usługę nie będzie przeszkodą). Liczę na Waszą pomoc. Pozdrawiam


czwartek, 31 października 2013, 14:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 lutego 2005, 23:40
Posty: 1159
Post Re: wgranie nowego firmware Ex1r
sciagasz plik do instalacji z karty, wrzucasz na karte. w kamerze w menu others jak dobrze pamietam klikasz update i wszycho. kamera ma byc podłaczona poprzez zasilacz


czwartek, 31 października 2013, 21:46
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 7 marca 2005, 17:21
Posty: 37
Post Re: wgranie nowego firmware Ex1r
Dziękuję za odpowiedź. Operacja nie wydaje się skomplikowana, nie wiem dlaczego więc EuroCori(moim zdaniem jeden z najsolidniejszych i cenowo przystępnych serwisów) wycenia ten prosty zabieg na ponad 300zł. Jak znam swoje szczęście w trakcie instalacji pojawi o uszkodzonym pliku albo innej przyczynie, która nie pozwoli zakończyć procesu. Wtedy będę całkowicie bezradny.
Nasunęło mi się jeszcze dwa pytania; Czy wcześniej wgrane profile podczas update nie zostaną skasowane? Czy można wgrać najnowszą wersję z pominięciem pośrednich?
Może jednak ktoś...? Pozdrawiam


czwartek, 31 października 2013, 22:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 lutego 2005, 23:40
Posty: 1159
Post Re: wgranie nowego firmware Ex1r
nic nie zostanie usuniete mozna wgrac bez problemu
cały proces trwa z dobre 5 minut nie nalezy tylko wyłaczyc kamery i wsio. kamera sie sama wyłaczy ponownie sie właczy i wyswietli komunikat ze wsio ok


czwartek, 31 października 2013, 22:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 4 lipca 2009, 22:39
Posty: 375
Post Re: wgranie nowego firmware Ex1r
Belfegor napisał(a):
nie wiem dlaczego EuroCori(moim zdaniem jeden z najsolidniejszych i cenowo przystępnych serwisów) wycenia ten prosty zabieg na ponad 300zł.


Po pierwsze za odpowiedzialność
Po drugie za wiedzę

Wiesz który plik wgrać i z którego katalogu ?
Są 4 katalogi i 2 wersje pliku :)
Wiesz który -2451 czy 2461 ?
A wiesz że jeśli masz wersję poniżej 1.15 to trzeba pośrednio wgrać 1.20 (tego nie wiem na pewno)
A jak po 10 min nerwy Ci puszczą i coś odłączysz...
Aktualizacja trwa chyba 13 min :)

kamitomi Cie zachęca a jakoś o tym nic nie powiedział. Błąd może drogo kosztować. Na pewno więcej niż 300 ...
Ale spoko.
Nic z ustawień kamery nie zginie. Ale nie pojmuję dlaczego nie masz zapisanych ustawień do pliku i schowane gdzieś na karcie lub kompie. Można przypadkowo zresetować ustawienia i co wtedy ?
Firmware 1.31
Wgrywasz na kartę plik PMW-EX1R_1.31_2451-SxS.f.bin. Wersja 2461 jest na rynek chiński i tej nie tykaj. Przeczytaj koniecznie instrukcję. Od tego powinieneś zacząć. Doczytaj jeszcze czy trzeba wgrywać pośrednio 1.2 bo tego nie wiem na pewno bo aktualizowałem zawsze na bieżąco ale mi się coś o uszy obiło ...
Naładuj 100% baterie podłącz zasilacz i .... Powodzenia
A cha i jeszcze najważniejsza klauzula : tekst ten napisałem w celach informacyjnych. Wszystko robisz na własną odpowiedzialność :)


piątek, 1 listopada 2013, 01:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 7 marca 2005, 17:21
Posty: 37
Post Re: wgranie nowego firmware Ex1r
Dzięki za podpowiedzi. Zbyt wiele wątpliwości, zbyt wiele pytań. Chyba jednak skorzystam z usług serwisu. Pozdrawiam


piątek, 1 listopada 2013, 20:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 lutego 2005, 23:40
Posty: 1159
Post Re: wgranie nowego firmware Ex1r
Dajcie spokoj aktualizacje robiłem juz kilka razy i nic sie nie stało. Jak plik który wrzucisz na karte bedzie nieodpowiedni kamera nie pozwoli wgrac pliku to raz a dwa uszkodzic mozesz tylko wtedy gdy w trakcie aktualizacji wyłaczysz kamere tzn odłaczysz zródło zasilania.
Fakt do zrobienia aktualizacji trzeba miec conajmniej stopien doktora, zeby wkleic plik na karte i wcisnac aktualizuj.
Aktualizacje robiłem z przeskoku o dwie wersje i jakos poszło bez problemu i kamera ma sie całkiem dobrze
Co jak co ale tego nie da rady spieprzyc nawet laik komputerowy.
Zrobisz jak uwazasz ale lepiej 300 zł + koszty wysyłki wydac na cos innego.
Zawsze najgorszy jest pierwszy raz :D tez miałem obawy ze sie cos wydarzy ale nic sie nie stało
ponizej krótki opis wolfganga winne
http://www.fxcinema.de/fxsupport/06_12.html


piątek, 1 listopada 2013, 21:17
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 30 listopada 2006, 11:26
Posty: 20
Post Re: wgranie nowego firmware Ex1r
Panowie, co wersja 1.31 wnosi nowego w stosunku do 1.20 ?


poniedziałek, 4 listopada 2013, 09:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 09:17
Posty: 393
Post Re: wgranie nowego firmware Ex1r
magicmedia napisał(a):
Panowie, co wersja 1.31 wnosi nowego w stosunku do 1.20 ?

:?: :?:

_________________
Jeśli wydaje Ci się, że umiesz wszystko... masz rację - wydaje Ci się


środa, 6 listopada 2013, 09:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 lutego 2005, 23:40
Posty: 1159
Post Re: wgranie nowego firmware Ex1r
http://www.fxcinema.de/fxsupport/06_12.html - poczytaj tu czyli czyta karty xqd
a nowsza wersja zmiana w color corection w PP


środa, 6 listopada 2013, 10:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 4 lipca 2009, 22:39
Posty: 375
Post Re: wgranie nowego firmware Ex1r
Żadna zmiana tylko usunięcie błędu.
A dokładnie : " 1.31 poprawia błąd pamięci wartości Target Phase, która była resetowana podczas przełączania SETTING pomiędzy ON a OFF."


środa, 6 listopada 2013, 14:08
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL