Teraz jest niedziela, 18 listopada 2018, 08:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Sony FX1000 nie widzi windows !!! 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 8 grudnia 2013, 20:44
Posty: 13
Post Sony FX1000 nie widzi windows !!!
Cze windows nie widzi kamerki łacze sie z kamera przez firewire mam Win 7 32 bit i co teraz zrobić. Mam do kamery program Picture Motion Browser


środa, 8 stycznia 2014, 19:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1375
Post Re: Sony FX1000 nie widzi windows !!!
A nie lepiej zgrac przez czytnik kart? Sorry to przecie kam na kasetki


Ostatnio edytowano środa, 8 stycznia 2014, 21:47 przez jacekxyz, łącznie edytowano 1 raz

środa, 8 stycznia 2014, 19:25
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 8 grudnia 2013, 20:44
Posty: 13
Post Re: Sony FX1000 nie widzi windows !!!
Wideo mam na kasecie a nie na SD, już sam nie wiem jestem początkujący jak to się robi ?


środa, 8 stycznia 2014, 19:27
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 8 grudnia 2013, 20:44
Posty: 13
Post Re: Sony FX1000 nie widzi windows !!!
Na SD nagrywa mi zdjecia


środa, 8 stycznia 2014, 19:34
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4556
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Sony FX1000 nie widzi windows !!!
Darwek24 napisał(a):
Cze windows nie widzi kamerki łacze sie z kamera przez firewire mam Win 7 32 bit i co teraz zrobić. Mam do kamery program Picture Motion Browser

Czytałeś:
http://www.swiatobrazu.pl/forumwideo/viewtopic.php?f=30&t=39278?
Sprawdź, czy IEEE 1394 widnieje w menedżerze urządzeń.
Jeżeli tak, a nadal nie działa z którymś z powyższych programów, to odinstaluj w menedżerze urządzeń ten kontroler, zrestartuj komputer, poczekaj jeszcze parę minut i używaj firewire.
Jeżeli jeszcze nie działa, kup nowy kabel.
Jeżeli jeszcze nie działa, włącz kamerę na odtwarzanie i spróbuj jeszcze raz.

Kamerę do komputera kablem firewire / i-lanc / IEEE 1394 / DV podłączaj zawsze wyłączoną.

_________________
最诚挚的问候


środa, 8 stycznia 2014, 20:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 603
Post Re: Sony FX1000 nie widzi windows !!!
możesz zgrać programem HDVSplit -jest bezpłatny.
http://www.cdrinfo.pl/download/1100083941


środa, 8 stycznia 2014, 21:31
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 8 grudnia 2013, 20:44
Posty: 13
Post Re: Sony FX1000 nie widzi windows !!!
... nic nie daje mam nawet kartę firewire i kartę dźwiękową z wejściem firewire, dziwne ani na tej, ani na innej nie widzi kamery gniazda odinstalowałem, uruchomiłem kompa ponownie i z powrotem windows zainstalował firewire podłączyłem kamerę i nic windows nawet nie szuka urządzenia kabelek mam nowy zamówiłem ze stronki foton (z jednej stony 6 a z drugiej 4 do kamery bo takie ma wejscie )albo kamera ma uwalone wejscie albo nie wiem pojde jeszcze do kolegi zobacze u niego bo nic do głowy mi nie przychodzi


środa, 8 stycznia 2014, 22:06
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4556
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Sony FX1000 nie widzi windows !!!
Kabelek że nowy, to nic nie znaczy. Małe chińskie rączki tez potrafią źle coś zlutować. Spalonym wyjściem w kamerze nie straszyłem, bo to drogo wychodzi w serwisie, (wymiana kontrolera). No nic, sprawdzaj u kolegi.

_________________
最诚挚的问候


środa, 8 stycznia 2014, 22:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 stycznia 2010, 23:56
Posty: 404
Post Re: Sony FX1000 nie widzi windows !!!
nom może się okazać że firewire w kamerze jest spalone... :-(

_________________
Doświadczenie: HMC151, XF100, AC130, AF101, GH3, 5dMKII, 6D


niedziela, 12 stycznia 2014, 03:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 8 grudnia 2013, 20:44
Posty: 13
Post Re: Sony FX1000 nie widzi windows !!!
A nie wiecie ile takie gniazdo nowe kosztuje ?Gniazdo FireWire w kamerce ?


poniedziałek, 14 lipca 2014, 17:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 8 listopada 2006, 16:32
Posty: 594
Post Re: Sony FX1000 nie widzi windows !!!
W FX1 to była wymiana nie tylko gniazda ale płyty głównej. Praktycznie w cenie całej używki.

_________________
FS700 | FS100 | Kran i inne zabawki | Sprzęt filmowy do wynajęcia | Zapraszam na filmuser, forum filmowe


poniedziałek, 14 lipca 2014, 19:15
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 19 marca 2011, 18:16
Posty: 15
Post Re: Sony FX1000 nie widzi windows !!!
na jakim programie pracujesz? ja ostanio w sony vegas rozwiązałem ten problem... musisz w menadżerze urządzeń przeinstalować kontrolery hosta z IEEE 1394, na kontroler hosta IEEE 1394 zgodny z OHCI(starszy) wtedy będziesz mógł zgrywać materiał w HDV mówimy o kamerze hdr FX-1000


czwartek, 24 lipca 2014, 22:55
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 19 marca 2011, 18:16
Posty: 15
Post Re: Sony FX1000 nie widzi windows !!!
tak dzięki mam nowy kabel i jest ok :)


czwartek, 30 kwietnia 2015, 17:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 marca 2007, 02:03
Posty: 304
Post Re: Sony FX1000 nie widzi windows !!!
TomsTudio napisał(a):
tak dzięki mam nowy kabel i jest ok :)
tylko pamiętaj aby najpierw wsadzić kabel do gniazda a potem włączać kamerę , odwrotnie czyniąc można z powodzeniem ( nie od razu ) uszkodzić gniazdo

_________________
Sony PXW-1XX, SONY FX1000, Libec ALLEX, Benro KH-25, BOYA BY-WM6, Avid Liquid 7.2, Pinnacle Studio 19, Edius 7.53


piątek, 1 maja 2015, 08:14
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL