Teraz jest wtorek, 19 czerwca 2018, 04:59




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 GH3 nie chce nagrywać AVCHD 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 stycznia 2010, 23:56
Posty: 404
Post GH3 nie chce nagrywać AVCHD
Od niedawna jestem użytkownikiem GH3 i nie wiem dlaczego sprzęt nie chce nagrywać w formacie AVCHD, nie reaguje na naciśnięcie rec. W pozostałych formatach nagrywa bez najmniejszego problemu... Pe resetowaniu do ustawień fabrycznych nadal to samo :-(.

_________________
Doświadczenie: HMC151, XF100, AC130, AF101, GH3, 5dMKII, 6D


niedziela, 2 marca 2014, 15:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1069
Post Re: GH3 nie chce nagrywać AVCHD
Sprawdź na innej karcie 10 klasy


niedziela, 2 marca 2014, 16:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 stycznia 2010, 23:56
Posty: 404
Post Re: GH3 nie chce nagrywać AVCHD
Na "czarnych" panasonic-ach class 10:
- zapis AVCHD z bitrate 28mb/s przerywany jest po kilku minutach z komunikatem - zapis został przerwany z powodu zbyt wolnego zapisu na karcie.
- po nagraniu kilku sekundowego klipu i próbie ponownego naciśnięcia rec - limit danych avchd został wyczerpany.

Wszystko rozumiem ale na np MOV 70mb/s wszystko działa bez żadnych problemów :-).

_________________
Doświadczenie: HMC151, XF100, AC130, AF101, GH3, 5dMKII, 6D


niedziela, 2 marca 2014, 17:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1069
Post Re: GH3 nie chce nagrywać AVCHD
No jak widać karta nie wyrabia. Może jakaś wadliwa :?


niedziela, 2 marca 2014, 18:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 stycznia 2010, 23:56
Posty: 404
Post Re: GH3 nie chce nagrywać AVCHD
mstmst napisał(a):
No jak widać karta nie wyrabia. Może jakaś wadliwa :?

Ale dlaczego wyrabia przy MOV gdzie jest większy bitrate? :-(. Jak znajdę odpowiedź dam znać.

_________________
Doświadczenie: HMC151, XF100, AC130, AF101, GH3, 5dMKII, 6D


niedziela, 2 marca 2014, 18:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1069
Post Re: GH3 nie chce nagrywać AVCHD
lukasz8402 napisał(a):
mstmst napisał(a):
No jak widać karta nie wyrabia. Może jakaś wadliwa :?

Ale dlaczego wyrabia przy MOV gdzie jest większy bitrate? :-(. Jak znajdę odpowiedź dam znać.

No może właśnie dlatego, że są to MOV. AVCHD to inny sposób kodowania i możliwe, że wewnętrzna pamięć (bufor) aparatu inaczej jest opróżniana. Szybciej, bardziej gwałtownie i stąd te problemy. Miałem podobne przypadki w GH2 gdzie podkręciłem bitrate. SanDisc 45MB/s rozwiązał problemy.


niedziela, 2 marca 2014, 19:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 stycznia 2010, 23:56
Posty: 404
Post Re: GH3 nie chce nagrywać AVCHD
pomogło formatowanie karty. Wszystko działa jak należy.

_________________
Doświadczenie: HMC151, XF100, AC130, AF101, GH3, 5dMKII, 6D


poniedziałek, 3 marca 2014, 20:12
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 17 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL