Teraz jest poniedziałek, 17 grudnia 2018, 09:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Czas migawki w FS100 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 20 lipca 2011, 14:25
Posty: 9
Post Czas migawki w FS100
Pytanie do użytkowników kamery FS100 . Mój FS pracując w trybie przysłona f4 gain 0 automatyczny czas migawki zatrzymuje sie na czasie 1750/s / przy ręcznych nastawach czasu jest możliwe skrócenie ale zależy mi na auto / czy jest możliwa zmiana tej wartosci np.6000/s


poniedziałek, 2 czerwca 2014, 11:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 lutego 2005, 23:40
Posty: 1160
Post Re: Czas figawki w FS100
auto jak auto samo robi jak chce


poniedziałek, 2 czerwca 2014, 14:35
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 20 lipca 2011, 14:25
Posty: 9
Post Re: Czas figawki w FS100
jak nie wiesz co powiedziec to nie pisz


poniedziałek, 2 czerwca 2014, 15:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 lutego 2005, 23:40
Posty: 1160
Post Re: Czas figawki w FS100
Buhaha, no nie wiem, przepraszam


poniedziałek, 2 czerwca 2014, 16:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 4 lipca 2009, 22:39
Posty: 375
Post Re: Czas figawki w FS100
Nie ma takiej możliwości. B. krótkie czasy tylko ręcznie. Możesz filtr szary zastosować. Ponadto po co czas w auto ? Jak już Ci auto takie konieczne to daj ręcznie krótki czas a ISO puść w auto.


poniedziałek, 2 czerwca 2014, 19:46
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 20 lipca 2011, 14:25
Posty: 9
Post Re: Czas figawki w FS100
dzięki Mirku masz racje można i z tej strony :D


wtorek, 3 czerwca 2014, 07:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2026
Post Re: Czas figawki w FS100
MMirek napisał(a):
Możesz filtr szary zastosować.

W niby jakim celu? Chcemy skrócić czas migawki, a nie wydłużyć.


wtorek, 3 czerwca 2014, 12:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 stycznia 2010, 23:56
Posty: 404
Post Re: Czas migawki w FS100
Pinto napisał(a):
MMirek napisał(a):
Możesz filtr szary zastosować.

W niby jakim celu? Chcemy skrócić czas migawki, a nie wydłużyć.


Jeśli chodzi bardziej o to że jest za mały zakres czasu żeby uzyskać prawidłowe naświetlenie a nie chce zmieniać wartości przesłony to filtr nd ma sens.

Tak nawiasem to co oni w tym sony najlepszego zrobili nie dając filtrów ND. Utrudnia to robotę bo albo trzeba walczyć czasem naświetlania (co nie pozostaje bez wpływu na wygląd filmu) albo montować zewnętrzne filtry. Następny to AC90 tylko że tam jeszcze można uzasadnić to ceną. W xf100 jest gain do minus 6 i elektroniczne filtry nd które nieźle dają sobie radę. Już nawet w leciwym panasiu af101 dało się zaprojektować :-).

_________________
Doświadczenie: HMC151, XF100, AC130, AF101, GH3, 5dMKII, 6D


środa, 4 czerwca 2014, 13:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 8 listopada 2006, 16:32
Posty: 594
Post Re: Czas migawki w FS100
Cytuj:
Tak nawiasem to co oni w tym sony najlepszego zrobili nie dając filtrów ND.
Przecież dali - w FS700 :mrgreen:

Poza tym znowu bez przesady. Co to za problem kupić fader?

_________________
FS700 | FS100 | Kran i inne zabawki | Sprzęt filmowy do wynajęcia | Zapraszam na filmuser, forum filmowe


środa, 4 czerwca 2014, 16:50
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 15 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL