Teraz jest czwartek, 15 listopada 2018, 12:39




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 aparat DCS W800 (z biedronki :) i problem z filmami 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post aparat DCS W800 (z biedronki :) i problem z filmami
Witam.
Niedawno nabyłem aparat DSC W800. Ma on możliwość nagrywania filmów w HD, jednak gdy nagrywam je to od czasu do czasu obraz zamazuje się na sekunde-dwie, tak jak by ustawiał ostrość lub coś w tym stylu. Jestem amatorem i chciałbym wiedzieć czy da się temu jakoś zaradzić, czy jest to może wada aparatu i powinienem oddać go na gwarancję? Dawniej miałem jakiś chiński aparat za dosłownie kilkadziesiąt złotych ale nic takiego się nie działo :o . Dołączam filmik z tego aparatu, i proszę o pomoc. https://www.youtube.com/watch?v=7uXF1A4wPq4&feature=youtu.be (w 0:08, 0:16, 0:22 0: 29, 0:33 itd.)


czwartek, 11 września 2014, 17:30
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 8 listopada 2006, 16:32
Posty: 594
Post Re: aparat DCS W800 (z biedronki :) i problem z filmami
Obawiam się, że ten typ tak ma. Spróbuj ustawiać ostrość ręcznie.

_________________
FS700 | FS100 | Kran i inne zabawki | Sprzęt filmowy do wynajęcia | Zapraszam na filmuser, forum filmowe


czwartek, 11 września 2014, 18:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: aparat DCS W800 (z biedronki :) i problem z filmami
Nie wiesz jak to się robi :) ?


czwartek, 11 września 2014, 20:05
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2021
Post Re: aparat DCS W800 (z biedronki :) i problem z filmami
Niestety w małpce to niemożliwe.


czwartek, 11 września 2014, 20:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: aparat DCS W800 (z biedronki :) i problem z filmami
Czyli nic nie da się zrobić? jak mogli zrobić takie coś, że co parę sekund obraz się załamuje?


czwartek, 11 września 2014, 20:30
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4546
Lokalizacja: Tczew
Post Re: aparat DCS W800 (z biedronki :) i problem z filmami
tedu napisał(a):
Czyli nic nie da się zrobić? jak mogli zrobić takie coś, że co parę sekund obraz się załamuje?


Jeżeli nie ma ręcznego trybu ustawiania ostrości, to jedynym środkiem zaradczym jest sposób filmowania, czyli stabilne ujęcia, bez zmiany planu. Wtedy o ile tracenie ostrości nie jest wrodzoną cechą tego aparatu - będzie lepiej.

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 11 września 2014, 20:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: aparat DCS W800 (z biedronki :) i problem z filmami
Wydaje mi się, że ciężko będzie zrobić bardziej stały plan :/ ale dzięki za odpowiedź. Spróbuje oddać na gwarancję, bo kurde w specyfikacji nic nie pisało o tym że co parę sekund obraz prawie znika.


czwartek, 11 września 2014, 20:56
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL