Teraz jest piątek, 16 listopada 2018, 05:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Recorder 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 31 października 2014, 19:44
Posty: 5
Post Recorder
Witam poszukuję informacji gdzie mogę kupić akumulator do recordera fs-cv dte
pozdrawiam


Załączniki:
recorder.JPG
recorder.JPG [ 19.25 | Przeglądane 2564 razy ]
piątek, 31 października 2014, 19:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 stycznia 2010, 23:56
Posty: 404
Post Re: Recorder
Może BEIKS będzie miał, dawniej chyba mieli te rekordery w ofercie.

_________________
Doświadczenie: HMC151, XF100, AC130, AF101, GH3, 5dMKII, 6D


wtorek, 25 listopada 2014, 18:49
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 31 października 2014, 19:44
Posty: 5
Post Re: Recorder
Dzięki dzwoniłem do Beiks musieli by sciągnąć z Niemiec a może jest coś zastępczego np. dodatkowy aku z przewodem zasilającym dysk mocowany na uchwycie dysku


środa, 3 grudnia 2014, 15:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 08:12
Posty: 530
Lokalizacja: Lipsko
Post Re: Recorder
Jakie ma napięcie, gabaryty... obecnie w necie jest bardzo duży wybór kształtów i rozmiarów aku i coś by na pewno spasowało.

_________________
Kliknij koniecznie http://www.pajacyk.pl
A tu też możesz zaglądnąć :-) http://www.sylwekkuna.com aktualizowana 14.06.2016
Panasonic GH2, ZOOM H2, STEADYCAM,
KRAN 6m auto AIM


środa, 3 grudnia 2014, 18:30
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 31 października 2014, 19:44
Posty: 5
Post Re: Recorder
11-18V DC; minijack power connector


środa, 3 grudnia 2014, 19:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 08:12
Posty: 530
Lokalizacja: Lipsko
Post Re: Recorder
No drogie te aku, jak patrzyłem to 122$. Z zasilaniem zewnętrznym problemu nie widzę - wystarczy pakiet z 3-ech aku li-jon 3,7V co da napięcie 10,8(rozładowane)-12,4V(w pełni naładowane) ewentualnie z 4-ech. Wystarczą tu aku takie jak w bateriach laptopowych. Są dość tanie i mają stosunkowo dużą realną pojemność. Z moim GH2 dwa sezony już opędziłem jednym kompletem (drugi oczywiście w rezerwie) mimo, że wcześniej siedziały 5 lat w...laptopie :)

_________________
Kliknij koniecznie http://www.pajacyk.pl
A tu też możesz zaglądnąć :-) http://www.sylwekkuna.com aktualizowana 14.06.2016
Panasonic GH2, ZOOM H2, STEADYCAM,
KRAN 6m auto AIM


środa, 3 grudnia 2014, 21:05
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 31 października 2014, 19:44
Posty: 5
Post Re: Recorder
Sylwek właśnie chodzi mi o takie zasilanie jak masz do monitora przy stedicamie że wrazie po 4 godz dysk się wyładuje to żebym mógł podpiąć dodatkowe zasilanie


czwartek, 4 grudnia 2014, 14:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 08:12
Posty: 530
Lokalizacja: Lipsko
Post Re: Recorder
Przy steady mam teraz standardowego soniaka 7,4V, którym poganiam przetwornicę step-up aby mieć przynajmniej 11V na wyjściu, bo przy niższym monitor nie chciał poprawnie pracować.
Te pakiety li-jon 18650 to mam w gripie opisanym szerzej tutaj http://videodslr.pl/post64720.html#p64720
Możesz zmajstrować coś na wzór. Oczywiście jakiś wskaźnik napięcia jest obowiązkowy.

_________________
Kliknij koniecznie http://www.pajacyk.pl
A tu też możesz zaglądnąć :-) http://www.sylwekkuna.com aktualizowana 14.06.2016
Panasonic GH2, ZOOM H2, STEADYCAM,
KRAN 6m auto AIM


czwartek, 4 grudnia 2014, 15:34
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL