Teraz jest czwartek, 15 listopada 2018, 06:45




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Sony FDR-AX1 "coś nie tak" 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 1 listopada 2007, 02:57
Posty: 26
Lokalizacja: lubuskie
Post Sony FDR-AX1 "coś nie tak"
Witam. W mojej nowej AX1 jest pewna niedogodność (delikatnie to nazywając). Nie wiem czy to kwestia ustawień, czy to norma, czy usterka.
Po naciśnięciu przycisku STOP, kamera pracuje jeszcze ok. 1 sek. co po zejściu z ujęcia, tworzy "ogon" przy opuszczaniu kamery. Jak tego nie pilnuję to jest kłopot, bo te końcówki trzeba wycinać przy edycji. W wizjerze po zniknięciu REC po 2 sek. pojawia się Stby. Inna sprawa to małe nasycenie kolorów i aktualizacja wersji V2.00 do V3. ale tą się uzupełni. Pozdrawiam


sobota, 31 stycznia 2015, 08:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2021
Post Re: Sony FDR-AX1 "coś nie tak"
Jacek85 napisał(a):
Jak tego nie pilnuję to jest kłopot, bo te końcówki trzeba wycinać przy edycji.

Brzmi humorystycznie. To jak w ogóle tworzysz filmy z nagranego materiału? Bez edycji?
Jacek85 napisał(a):
Inna sprawa to małe nasycenie kolorów.

Jest coś takiego jak instrukcja obsługi kamery.


sobota, 31 stycznia 2015, 12:45
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 1 listopada 2007, 02:57
Posty: 26
Lokalizacja: lubuskie
Post Re: Sony FDR-AX1 "coś nie tak"
Jeżeli moje zapytanie brzmi z humorem to niech tak zostanie. Pytałem nie o to jak robi się montaż, bo to przecież oczywiste, ale o nieplanowane późniejsze zakończenie nagrania ujęć. Moje poprzednie kamery stop wykonywały natychmiast, ta nie. A przecież edycja to setki czynności. Po co więc dodatkowe. Wydaja mi się, że robiąc surowy materiał dokładnie, ułatwiamy sobie montaż i NIE ODDAJEMY klientowi gotowca dopiero po pół roku Wyjaśnić problem mogą użytkownicy kamery FDR-AX1. I szybciej i prościej. A do kamery nie dostałem instrukcji po polsku. Znalazłem w internecie. Panie Bogusławie może Pan dorzuci dwa słowa. Ten sprzęt jest z Pańskiej "stadniny". Pozdrawiam.


sobota, 31 stycznia 2015, 16:50
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 5 stycznia 2010, 10:42
Posty: 6
Post Re: Sony FDR-AX1 "coś nie tak"
U mnie jest tak samo po jakieś sekundzie się wyłącza ale wydaje mi sie ze tylko jak kręcę w 4K, osobiście dla mnie to nie jest żaden problem ;)
co do nasycenia kolorów ja wybieram jak najbardziej plaski (tu nie muszę chyba tłumaczyć dlaczego) jak chcesz bardziej nasycone masz w matrixie ustawienia pobaw się nimi.
Aktualizacja wersji V2.00 do V3 dodaje tylko możliwość zmiany kodeka na avchd
i nagrywanie z przeplotem


wtorek, 10 lutego 2015, 19:54
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 13 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL