Teraz jest niedziela, 18 listopada 2018, 20:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Problem z kamerą Panasonic HC V-520 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 20 listopada 2015, 22:38
Posty: 3
Post Problem z kamerą Panasonic HC V-520
Witam, kupiłem kamerę Panasonic HC v-520 i po nagraniu paru ujęć, chciałem odtworzyć owe filmy na komputerze jak i później na telewizorze, po odtworzeniu nie wiem dlaczego, strasznie jest słaba jakość tych nagrać, dużo szumów i wygląda to raczej na 720p i to takie słabe, niż 1080p, Moje pytanie jest takie, czy ktoś też miał podobny problem? I czy może to być wina karty SD którą znalazłem gdzieś w szafce markiSanDisk o pojemności 512 mb, włożyłem taką bo na razie innej nie ma, taka karta może powodować taki słaby obraz? Na ekraniku kamery te filmy wyglądają ładnie, a na monitorze czy też telewizorze dużo pikseli i słaba jakość, jeśli mógłby mi ktoś pomóc, co może w kamerze trzeba przestawić/ustawić aby nagrywała ładnie to byłbym wdzięczny, dodatkowo dodam, że na Youtube widziałem filmiki z tej kamery i były bardzo dobrej jakości


piątek, 20 listopada 2015, 22:45
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4560
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Problem z kamerą Panasonic HC V-520
To dobra amatorska kamera i obraz powinien być dobry, nie tylko na małym ekraniku kamery. Zobacz w menu kamery, do jakiej rozdzielczości zapisujesz. Jeżeli masz plik z tej kamery na twardym dysku, sprawdź jego właściwości programem GSpot. Możliwe że będziesz potrzebował szybszej karty do zapisu.

_________________
最诚挚的问候


sobota, 21 listopada 2015, 08:50
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 20 listopada 2015, 22:38
Posty: 3
Post Re: Problem z kamerą Panasonic HC V-520
Z tego co widzę, to na komputerze zapisuje się w formacie MTS, w kamerze jest ustawione tak: Tryb zapisu: 1080/50p , rozdzielczość HDMI 1080p, format TV 16:9, jeszcze chciałem domówić, że zdjęcia wyglądają ładnie, a filmy właśnie nie, trochę poczytałem na forach, to podobno do kamer i nagrywania w full HD powinno się mieć kartę klasy 10 i przynajmniej 16GB, więc może to iż Moja karta jest słabej jakości i ma tylko pojemność 512 mb robi swoje?


sobota, 21 listopada 2015, 12:54
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL