|
|
|
Teraz jest czwartek, 25 lutego 2021, 15:02
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
xx737
Stary wyjadacz
|
 AG-AC130 Auto Focus
Mam pytanie do użytkowników AG-AC130. Filmowałem cały wieczór przy identycznych ustawieniach i identycznych warunkach na sali i używałem AF. On na wskaźniku regulował się między 80 a 99 i celnie trafiał aż w końcu włączam kamerę a AF reguluje się na 96 albo 97 i obraz nieostry jak przestawię na 99 to obraz jest ostry. Wyłączyłem kamerę i włączyłem jeszcze raz i to samo. Przełączyłem na MF i ustawiłem ostrość ręcznie. Po 15 minutach filmowania przełączyłem na AF i działał jak na początku czyli regulował się od 80 do 99 i trafiał celnie. Zaznaczam że cały czas filmowałem na tej samej sali z takimi samymi ustawieniami i takim samym oświetleniem. Normalnie jak włączę kamerę na AF to zmiana ostrości o 10-20 stopni nie powoduje utraty ostrości a tutaj przestawienie o 2 stopnie powodowało obraz nieostry.
Ta kamera czasem tak głupieje czy coś nie tak z moim modelem?
|
poniedziałek, 11 stycznia 2016, 09:03 |
|
 |
kotin
Moderator
Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57 Posty: 5198 Lokalizacja: Tczew
|
 Re: AG-AC130 Auto Focus
Powtarza się to?
_________________ 最诚挚的问候
|
środa, 13 stycznia 2016, 16:30 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|