Teraz jest środa, 20 czerwca 2018, 15:20




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Pilne pytanie 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Pilne pytanie
Witam. Kupiłem kamerę Panasonic NV-DS60 z wyjściem DV chcę podłączyc ją do komputera aby obejżeć to co nagrałem. nie wiem w jaki sposób mam to zrobić. jeśli ktoś jest mi w stanie pomóc to jestem wdzięczny. dziękuję.


wtorek, 21 października 2003, 08:59
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
zakup jesli jeszcze nie masz kabelek DV (inne nazwy to iLINK i ieee-1394) i podlacz nim kamere do komputera. oczywiscie wymagane jest bys w komputerze mial kontroler tego typu. czesc drozszych plyt glownych ma taki kontroler wbudowany, czesc nie. Jesli nie masz rozwiazaniem jest kupic plyte z takim kontrolerem, albo zakupic za okolo 100 zl samodzielny kontroler wkladany do slotu pci.


wtorek, 21 października 2003, 09:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
dla ułatwienia do dodam do tego co kolega napisał karta fire wire :))) i naogół do karty dołączany jest kabelek i oprogramowanie. Kumpel kupił nawet za 82 zł i chodzi dobrze :)


wtorek, 21 października 2003, 10:19
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dodam :twisted: do kolegów jeszcze jedno. Masz 2 rodzaje kabli FireWire. Dokładnie 2 rodzaje końcówek. W kamerze najczęściej jest 4 pinowa a na karcie do komputerów 6-pinowa. Z tego wniosek że musisz kupić kabelek 4<->6. Niekiedy w kartach bywają gniazdka 4 pinowe. Złącza te niczym się nie różnią z punktu widzenia A/V. Różnica jest tylko w zasilaniu. Ale przy podłączaniu kamery nie ma to znaczenia.


wtorek, 21 października 2003, 11:09
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
to ja tez dodam że też często w karcie jest jedno 4 i jedno 6 pinowe :)))
ale jak przy karcie jest kabelek to napewno będzie pasować :)
więc lepiej kup karte a jak nie będzie kabelka to wtedy dopasujesz sobie
w kamerze zawsze jest 4 pin :)


wtorek, 21 października 2003, 11:25
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 22:25
Posty: 190
Lokalizacja: Swidnica
Post 
Teraz to już chyba będzie wszystko:

Jak będziesz wybierał kontroler FireWire to postaraj się aby był zbudowany na układzie NEC'a, są jeszcze na VIA ale są z nimi czasami problemy podczas zgrywania materiału do kamery.

Powodzenia.

_________________
Javo


środa, 22 października 2003, 21:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
Mam kontroler ma chipsecie VIA i nigdy nie miałem i nie mam z nim ŻADNYCH problemów.


czwartek, 23 października 2003, 07:27
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 22:25
Posty: 190
Lokalizacja: Swidnica
Post 
To bardzo dobrze. W takim razie problem który się zdarzał kiedyś został wyeliminowany, może przez nowsze sterowniki.

_________________
Javo


czwartek, 23 października 2003, 07:48
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL