Teraz jest poniedziałek, 19 listopada 2018, 13:39




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Jak przegrać zawartość płyty DVD na kasetę VHS ? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 października 2003, 09:47
Posty: 1
Post Jak przegrać zawartość płyty DVD na kasetę VHS ?
Dla utrudnienia :-) dodam, że nie dysponuję odtwarzaczem DVD. Płyte odtwarzam w komputerowym napędzie DVD. Komputer podłączam do magnetowidu. Na ekranie telewizora widzę pięknie nakręcony przez mnie filmik na TRV 33 w kolorach ale podczas nagrywania na VHS tracę kolory. Gdzie jest błąd ?
Sergio


wtorek, 21 października 2003, 09:57
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 21 maja 2003, 12:34
Posty: 146
Post 
Prawdopodobnie nie jest zdjęda blokada MACROVISION.
Ktoś, kto nagrywał tę płytę tego nie zrobił. Format DVD w założeniu ma tę blokadę ( właśnie po to aby nie kopiować płyt DVD na taśmę ).

_________________
Pozdrawiam "szpec"


piątek, 21 listopada 2003, 08:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
a jak chcesz się pozbyć kodowania to sobie kup np. VideoKorektor Plus
i problem z głowy z kodowanymi video i DVD :)))
http://www.kai.com.pl/catalog/product_i ... ucts_id=36


piątek, 21 listopada 2003, 10:55
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A ustawiłeś prawidłowo format wyjścia TV karty graficznej ?
Może jest NTSC lub jakaś inna odmiana PAL i magnetowid w odróżnieniu od TV nie pracuje w tym systemie .


sobota, 22 listopada 2003, 22:42
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A ustawiłeś prawidłowo format wyjścia TV karty graficznej ?
Może jest NTSC lub jakaś inna odmiana PAL i magnetowid w odróżnieniu od TV nie pracuje w tym systemie .


sobota, 22 listopada 2003, 22:43
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Hello,
juz prawie straciłem nadzieję na odpowiedz a tu proszę. Bardzo dziekuje za porady. Problem niestety mam nadal.

Szpecu, niestety nie wiem co to jest blokada MACROVISION i nie wiem jak ją zdejmować podczas nagrywania. Płytę sam nagrywałem z własnych rodzinnych uroczystości - poszperam w opcjach - może znajdę to o czym piszesz.

PW, już wydałem dostatecznie dużo na kamerę, nowy zakup nie wchodzi w rachubę. Nie rozumiem dlaczego nie mogę własnego filmu nakręconego własną kamerą zgrać na VHS. Napracowałem się w PC'cie montując film ale zgrywając na płytkę DVD nie przewidziałem, że będą trudności ze zgraniem jej dla rodzinki zo ma tylko VHS. Ale bardzo dzięki za radę.

Gościu, Też podejrzewam problem z NTSC - niestety nie mam magnetowidu z możliwością nagrywania w tym formacie i dopóki ni namierzę kogoś ze znajomych z takim urządzeniem to nie zweryfikuję tego podejrzenia.

Jeszcze raz dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Jak coś ustalę to napisze. Pozdrawiam
Sergio


wtorek, 25 listopada 2003, 11:57
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL