Zmiana sprzętu - porady fachowców
Witajcie.
Otóż w połowie tego roku zamierzam zakupić sporo nowego sprzętu, oto mój teoretyczny zestaw, który na chwilę obecną złożyłem:
- Panasonic Lumix GH5
- Sony A7s II
- Phantom 4 Pro
- Sennheiser EW112-P G3
- DJI Ronin - M gimbal 3 osiowy
- adapter bagnetowy Metabones MFT - Canon EF XL Speed Booster x0.64
- ZOOM H6N- KOMPLETOWANIE TRWA - budżet w granicach 60 000PLN
Generalnie chciałbym zrezygnować całkowicie ze ślubniaków ale umowy mnie jeszcze trzymają

Teraz interesuje się filmami promocyjnymi, produkcjami reportażowymi, ogólnie wszystkim co nie jest o tematyce okolicznościowej.
Moje pytania do Was:
- Czy A7sII i GH5 to dobre połączenia ?
- BARDZO WAZNE DLA MNIE, czy lepiej do tych puszek będzie dokupić dedykowane szkła (sony, panasonic) czy lepiej zastosować adapter i dobrać szkła canon-a lub innego producenta? jak sie to ma w praktyce?
- Powyższe zapytanie możemy bardzo rozbudować, chodzi mi o sprawność autofocus-a, przeniesienie automatyki, pewność działania.- Czy stabilizator ronin będzie dobrym rozwiązaniem dla obu tych puszek, czy może znacie coś lepszego, tańszego? Tutaj chodzi mi o szybkość działania po przesiadce z jednego body na drugie itd.
Bardzo Wam będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki, a najbardziej tym którzy już z A7sII lub GH4 (wiem ze nie ma jeszcze GH5 w sprzedaży) mają własne doświadczenia.
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.