Teraz jest środa, 14 listopada 2018, 07:34




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Canon C100 uniwersalny preset. 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 777
Lokalizacja: Polska
Post Canon C100 uniwersalny preset.
Potrzebuję preset do filmowania C100 rzeczy nad którymi nie warto pracować w postprodukcji. Może źle się wyraziłem :) warto nie warto to rzecz umowna. Przy pracy nad "kotletami" są momenty kiedy nie warto bawić się logiem. Filmuję to EOSStd, ale jest mocno kontrastowy.. zbyt mocno. Podpowiedzcie mi proszę jak Wy sobie z tym radzicie. Może jakieś podpowiedzi, które parametry pozmieniać w istniejących presetach? Ewentualnie jakiś gotowiec :)

_________________
OSX 10.14 - FCPX -HMC151 do sprzedania - C100-A7III - GH2 do sprzedania - TascamDR07


sobota, 8 kwietnia 2017, 14:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 777
Lokalizacja: Polska
Post Re: Canon C100 uniwersalny preset.
Po przewertowaniu ( z google-translatorem) całego świata, wybrałem "EOSneutral" @BrianCWeed W warunkach domowych jest obiecujący, ale zobaczymy jak w boju. Do wyższych ISO "wynalazłem" preset NTtc1Nc. Jak wyżej w domowych warunkach sprawdza się bardzo dobrze ( niskie szumy).
Oba wspomniane wyżej profile nadają się zarówno do późniejszej obróbki kolorystycznej ( choć CLogi to to nie są) jak i do bezpośredniego wrzucenia na timeline bez poprawek.
Jakby ktoś mimo wszystko odżałował i zechciał podzielić się swoimi ustawieniami, będę wdzięczny.

_________________
OSX 10.14 - FCPX -HMC151 do sprzedania - C100-A7III - GH2 do sprzedania - TascamDR07


czwartek, 13 kwietnia 2017, 14:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 12 września 2011, 12:18
Posty: 29
Post Re: Canon C100 uniwersalny preset.
No a LUTy do c-loga testowałeś?


wtorek, 18 kwietnia 2017, 09:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 777
Lokalizacja: Polska
Post Re: Canon C100 uniwersalny preset.
Oczywiście. Mam LUTy z których jestem zadowolony. Ale chodzi mi o ominięcie postprodukcji :). Są takie momenty przy "kotletach" - kiedy nie chce mi się bawić w zaawansowaną korekcję ( np głupawe zabawy przy oczepinach) chciałbym wrzucić materiał na timeline bez zaawansowanej korekcji.

_________________
OSX 10.14 - FCPX -HMC151 do sprzedania - C100-A7III - GH2 do sprzedania - TascamDR07


wtorek, 18 kwietnia 2017, 09:32
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 12 września 2011, 12:18
Posty: 29
Post Re: Canon C100 uniwersalny preset.
A jakie Ci się sprawdzają do kotleta? Pytam bo jakoś od roku się za to biorę i nie mogę nic wdrożyć do użycia a męczę się na eos standard.


wtorek, 18 kwietnia 2017, 09:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 777
Lokalizacja: Polska
Post Re: Canon C100 uniwersalny preset.
OSIRIS, Impulz, AbelCine. Poza tym jak się bawię w Resolve i uda mi się przy korekcji zrobić jakiś hipsterski look, to eksportuje go do luta i wczytuję w Finalu do wtyczki ColorFinale :) Generalnie na CLoga działa dobrze Arri - tylko trzeba go troszkę stonować. Ewentualnie wystarczy zabawa z krzywymi. Uzyskasz to samo, bez kupowania LUT-ów. Przy filmowaniu w CLogu pilnuj ekspozycji +1EV i ISO 850 ( tu bym specjalnie nie szalał z mega zwiększaniem ISO bo mogą wyjść szumy) Jest też fajny dodatkowy preset do Loga CINEMAEX który nieco poprawia/modyfikuje fabryczne ustawienia. Jakoś nie mogę się wybrać, żeby go przetestować, a w boju, to już wolę nie ryzykować.

_________________
OSX 10.14 - FCPX -HMC151 do sprzedania - C100-A7III - GH2 do sprzedania - TascamDR07


wtorek, 18 kwietnia 2017, 09:53
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL