Teraz jest wtorek, 17 lipca 2018, 21:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 GH5 chaos 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 24 kwietnia 2018, 15:19
Posty: 1
Post GH5 chaos
Witam wszystkich serdecznie,
od niedawna jestem uzytkownikiem GH5, i mam niestety pare pytań do ludzi ktorzy działają już z tym sprzetem.

Pierwszym problemem jest to że nie potrafie ustawić aby krecenie wideo (z trybu M) było odzwzorowaniem takim jakie mam ustawienia czasu i przeslony, bo nie wiem czemu caly czas on ustawia swoje neutralne parametry, przez co mam szumy po zwieksza ISO na maxa. Probowalem juz chyba wszystkiego, w serwisie ekipa tez miala z tym problem bo nie mieli doczynienia jeszcze z GH5. Bardzo bym prosil was o pomoc.


wtorek, 24 kwietnia 2018, 15:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 czerwca 2016, 18:29
Posty: 311
Post Re: GH5 chaos
Obrazek
O jakim trybie piszesz ? M czy M z kamerą ? W Panasonic-ach jest jeden tryb przeznaczony do filmowanie - czerwone zaznaczenie. W nim wszystko powinno działać normalnie.

_________________
Magix Poradniki YT - https://www.youtube.com/user/SKYPANpl Najlepszy program do montażu.


wtorek, 24 kwietnia 2018, 17:08
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 22 maja 2005, 16:27
Posty: 109
Lokalizacja: Wrocław
Post Re: GH5 chaos
lesny dziad napisał(a):
Witam wszystkich serdecznie,
od niedawna jestem uzytkownikiem GH5, i mam niestety pare pytań do ludzi ktorzy działają już z tym sprzetem.

Pierwszym problemem jest to że nie potrafie ustawić aby krecenie wideo (z trybu M) było odzwzorowaniem takim jakie mam ustawienia czasu i przeslony, bo nie wiem czemu caly czas on ustawia swoje neutralne parametry, przez co mam szumy po zwieksza ISO na maxa. Probowalem juz chyba wszystkiego, w serwisie ekipa tez miala z tym problem bo nie mieli doczynienia jeszcze z GH5. Bardzo bym prosil was o pomoc.


Witam, Kolego zalecam dokładną lekturę instrukcji , ta kamera czy jak kto woli aparat ma możliwość filmowania w każdym trybie i tylko wnikliwa lekturka instrukcji może pomóc i rada musisz na wstępie wybrać tryb i przypisać mu :
pełny manual lub priorytet czasu lub przesłony uwaga inne menu jest dla trybów auto inne manual powodzenia :)


środa, 25 kwietnia 2018, 06:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:24
Posty: 441
Lokalizacja: Mazury
Post Re: GH5 chaos
wystarczy jakieś sensowne hasło wpisać w yt w j. angielskim i będziesz miał pełno odpowiedzi.


Załączniki:
IMG_0476.JPG
IMG_0476.JPG [ 166.77 | Przeglądane 12 razy ]

_________________
szczęsliwej drogi już czas...
środa, 25 kwietnia 2018, 08:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL