Teraz jest niedziela, 19 sierpnia 2018, 00:40




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 z analogowej na cyfrowa 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 29 października 2003, 18:36
Posty: 5
Post z analogowej na cyfrowa
czy majac soniaka trv 19 moge na niego zgrac material z kamery hi-8 ?
jesli tak to mozecie powiedziec tylko jaki kabelek potrzebuje i jak on sie ewentualnie nazywa.. 8) danke


piątek, 31 października 2003, 10:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
no tak prosto nie bedzie. trv19 nie ma wejscia analogowego. tylko wyjscie. ma natomiast wej/wyj cyfrowe. ale znowu hi8 nie ma cyfry. a wiec zeby przegrac material z jednej na druga potrzeba ci jakiegos przetwornika analogowo-cyfrowego. moze to byc albo lepsza kamerka albo jakis konwerter AD np. canopus advc-50.


piątek, 31 października 2003, 12:08
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 29 października 2003, 18:36
Posty: 5
Post 
cholera to bedzie drogie..no coz musze sobie jakos poradzic :/ ale dzieki za wytlumaczenie


piątek, 31 października 2003, 12:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
Wyjściem jest zaopatrzenie się w karte graficzną z wejsciem analogowym tzw. VIVO, np karty graficzne ATI. Na pewno taniej niz konwerter A/D.


piątek, 31 października 2003, 12:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post do krisss'a
no ale w jaki sposob pozniej przegrasz z kompa na kamerke cyfrowa...???


piątek, 31 października 2003, 13:01
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
Jesli bedziesz miał materiał w kompie to na kamerke cyfrową zrzucisz bez problemu przez wejście DV (nie znam 19-ki, ale ponoć ma wejście i wyjscie DV) i to już bez utraty jakości. Potrzebny Ci bezie tylko w kompie kontroler FireWire (koszt sporo ponizej 100zł z kablem)


piątek, 31 października 2003, 14:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
zgadza sie. jak najbardziej. z tym ze fifi pytal jak zgrac material z kamerki na kamerke. nic nie wspominal o kompie...


piątek, 31 października 2003, 14:27
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
nic też nie wspominał o konwerterze A/C ani o trzeciej-lepszej kamerce... Założyłem, ze jest bardziej prawdopodobne że fifi ma kompa a nie konwerter A/C i podałem pewną podpowiedź dot. rozbudowy kompa.


piątek, 31 października 2003, 14:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
ok. zapytajmy fifi.
fifi czy masz jakiegos kompa, jezeli tak to jakiego...???


piątek, 31 października 2003, 14:49
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL