Teraz jest środa, 19 grudnia 2018, 07:45




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 zgrywanie video przez IEEE1394 (I-Link) do PC 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post zgrywanie video przez IEEE1394 (I-Link) do PC
Mam problem z przesyłem sygnału przez kabel ze złącza I-link kamery
Samsung VP-D10 do PC-ta w którym jest zamontowana karta IEEE1394
widziana poprawnie przez Windows XP
Może ktoś wie w czym problem
Sygnał video/audio po analaogu przechodzi poprawnie


wtorek, 18 listopada 2003, 22:50
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Mam ten sam problem, ale z kamerą Sony. Nawet goście z servisu Sony nie potrafili mi udzielić odpowiedzi same bla bla bla :(


poniedziałek, 24 listopada 2003, 09:44
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
może wina oprogramowania?


poniedziałek, 24 listopada 2003, 13:32
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post zgrywanie video przez IEEE1394 (I-Link) do PC - po problemie
Za 100,00PLN kupilem nowy kontroler IEEE-1394 razem z kablem i po problemie. Jeszczenie nie sprawdzilem czy to była wina karty czy kabla.
Wystarczy podłączyć kamerę do kabla i Windows automatycznie widzi kamerę meldując, że Samsung jest przyłączony do systemu.
Sprawdzałem na kilku programach do edycji i zgrywania video i wszystko jest OK! Po prostu bajka. Sterowanie kamerą można dokonywać z pozimu softu. Jest możliwośc zgrywania materiału zapisanego na taśmie lub na żywo po przełączeniu kamery w tryb record.


wtorek, 25 listopada 2003, 00:10
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 31 marca 2003, 22:15
Posty: 134
Lokalizacja: Łódź
Post 
Jezeli zamontowana karta IEEE 1394 widziana jest przez kompa to do zrzucenia filmu z kamery potrzebny jest jeszcze program do obróbki nieliniowej np: Pinnacle lub inny z funkcją Capturing. To ze widzisz sygnał AV domyślam się ze na wejściu AV telewizora to nie to samo co po IEEE 1394.Ja osobiście używam kontrolera PCI IEEE 1394 NEC firmy MiNT za 85 zł. z kabelkiem dł.1,8m.


wtorek, 25 listopada 2003, 00:52
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 22:25
Posty: 190
Lokalizacja: Swidnica
Post 
Czasem kamera nie chce współpracować z chipsetem FireWire. Najpopularniejsze to NEC i VIA. Może przy zmanie karty przy okazji zmieniłeś rodzaj układu i to było powodem.

_________________
Javo


środa, 26 listopada 2003, 17:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2003, 12:38
Posty: 541
Post 
Miałem to z VIA KT133A i Audigy, wszystko pomykało z kamery na komputer, ale w drugą stronę nie miało najmniejszej ochoty. Kupiłem kartę FireWire z układem Agere (Lucent) i wszyskto chodziło ok. W międzyczasie wymieniłem płytę główną, ale Audigy zostało w pudełku...
może by działało, ale nie chciało mi się sprawdzać.

Pozdrowienia
Ulv

_________________
"It has secret program of ultimate destruction. All SONYs do." - Largo
"I won't drink your blood because I like you" - Arcueid Brunestud


środa, 26 listopada 2003, 18:53
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 grudnia 2003, 20:00
Posty: 93
Post 
kazek
ja też mam minta ale za chiny nie zgrywa mi
z jakiego programu korzystasz ?
pozdr


piątek, 12 grudnia 2003, 00:23
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 grudnia 2003, 20:00
Posty: 93
Post 
już mam !!! już mi wszystko działa !!!
nawet na byle jakim Mincie ale.......
wymieniłem kamerkę na nowa bo tamta miała walnięty port DV
i polecam też dogranie sterownikow ze strony samsunga


sobota, 13 grudnia 2003, 00:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL