Teraz jest środa, 14 listopada 2018, 13:27




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 agresto 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 6 maja 2003, 12:03
Posty: 7
Lokalizacja: warszawa
Post agresto
witam

Czy ktos z nieszczesliwych posiadaczy kamer marki Sony spotkal sie z tym problemem. Z tego co udalo mi sie znalez wystepuje on na skutek odksztalcenia sie plastiku ale jak i gdzie tego juz nie wiem. Strasznie denerwujacy blad ktory nie pozwala na normalna prace. Jak wicei jak sie z nim uporac to piszcie.

Agrest


wtorek, 9 grudnia 2003, 20:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
"z tym problemem" - jakim?!
przeczytaj jeszcze raz swojego posta i powiedz skad mamy wiedziec o co ci chodzi?


wtorek, 9 grudnia 2003, 23:34
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 6 maja 2003, 12:03
Posty: 7
Lokalizacja: warszawa
Post ....
a tak faktycznie nie napisalem. juz sie poprawiam. Chodzi o C:31:42 blad zglaszany przez kamere przy probie odtwarzania lub nagrywania lub bezposrednio po wlaczeniu kamerki. Mam sony trv17. W instrukcji pisza ze to niby zawilgocona albo uszkodzona kaseta i ze trzeba wymienic. Niestety probowalem juz roznych i efekt jest ten sam. Czasami blad nie pojawia sie bardzo dlugo a czasami wogole nie da sie nagrywac. Zdaza sie tez tak ze cos co zostalo nagrane nie moze byc potem odtworzone a gdy nagrasz cos w to miejsce i cafniesz sie do poczatku moze sie okazac ze wyswietla sie to co bylo tam wczesniej. Niezle jajca. Na poczatku myslalem ze to brudny uklad prowadzenia tasmy (tak pisali w ksiazce), oddalem do czyszczenia ale nic nie pomoglo.

pozdrawiam
Agrest


wtorek, 9 grudnia 2003, 23:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Sprawdź, czy kastea na początku nie ma mechanicznych uszkozeń. Czasami jest to przyczyna tych komunikatów.


środa, 10 grudnia 2003, 02:00
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2003, 22:52
Posty: 757
Post 
Kol. radzę sprawdzić w dobrym serwisie stan toru prowadzenia taśmy i głowicę. Miałem podobny przypadek, wymienić trzeba całą kieszeń i głowicę.

_________________
xxx


środa, 10 grudnia 2003, 08:27
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 6 maja 2003, 12:03
Posty: 7
Lokalizacja: warszawa
Post ...
Co do kasety to tak jak mowilem. Wkladalem rozne. Nowki swiezo wyjete z paczuszi. Nic to nie pomoglo. Co do toru prowadzenia tasmy to oddawalem do wydaje mi sie pozadnego serwisu tylko ze akurat wtedy taki problem nie wystapil (zawsze jak oddaje do serwisu to jest ok - dziwne) a teraz zyc nie daje. Goscie wyczyscili tor i tyle. TYlko ze to nie pomoglo. Znalazlem cos takiego w sieci:

http://www.network54.com/Hide/Forum/mes ... 1043714565

co wy na to?


środa, 10 grudnia 2003, 11:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
no coz, tanie kamery - tanie rozwiazania.. :/
prztyczek w nos dla oredownikow sloganu "sony i tylko sony" ;)


środa, 10 grudnia 2003, 12:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL