Teraz jest poniedziałek, 19 listopada 2018, 14:12




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 wejscia/wyjscia w kamerach - jak to jest? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 9 grudnia 2003, 11:07
Posty: 43
Lokalizacja: Ostrowiec Sw.
Post wejscia/wyjscia w kamerach - jak to jest?
Witam
Z tego co czytam to np. JVC GR-D30 posiada we/wy zarowno analog. jak i cyfrowe, co daje mozliwosc zgrywania obrazu z kamery do komp., z komp. do kamery oraz np. z kamery do magnetowidu i z magnetowidu do kamery. Ale na stronie http://www.kamerycyfrowe.pl porownywalem kamery i w opisie jest, ze tylko canono MV600i posiada konwerter analog cyfr. I nawet w drozszych kamerach zaznaczone jest ze nie ma go. Czy posiadanie wejscia dv czy tez analog nie jest rownoznaczne z tym, ze kamera moze sluzyc jako konwerter analog/cyfrowy?
pozdrawiam


piątek, 12 grudnia 2003, 08:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2003, 22:52
Posty: 757
Post 
Niestety nie wszystkie kamery są pełnymi konwertorami. Większoś konwerteruje tylko sygnał cyfrowy na analogowy. Są też takie które mają tylko wyjście DV. W wielu przypadkach udaje się odblokować wejście DV ale nie słyszałem aby dawało się to zrobić również z wejściem analogowym.
Jeżeli jest zaznaczone że kamera ma wejście również analogowe to jest konwerterem w pełni tego słowa znaczeniu.
Pozdrawiam

_________________
xxx


piątek, 12 grudnia 2003, 09:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Wspomniana przeze mnie GR-D30 ma w opisie wej/wyj zarowno analogowe jak i cyfrowe (czego nie posiada np. GRr-D20 - tylko wyj.). Ale w opisie nie mozna znalezc, ze posiada przetwornik analogowa/cyfrowy ( co mam miejsce w przypadku canona MV 600i). Obie jednak moim zdaniem moga sluzyc jako takowy przetwornik. A dane w opisie to chyba tylko przedruki ze stron producenta, ktory wyrazajac sie dosc niejasno robi zamieszanie wokol produktu.
pozdrawiam


piątek, 12 grudnia 2003, 10:56
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2003, 12:38
Posty: 541
Post 
Sony D8 (drugie generacji, nie wiem jak jest z trzecią) miały możliwość włączenia Analog IN ;-) Swego czasu widziałem nawet taki programik ANIN słuzący do dtego celu. Oczywiście konieczne było posiadania kabelka lanc.

Pozdrowienia
Ulv

_________________
"It has secret program of ultimate destruction. All SONYs do." - Largo
"I won't drink your blood because I like you" - Arcueid Brunestud


piątek, 12 grudnia 2003, 12:25
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 22:25
Posty: 190
Lokalizacja: Swidnica
Post 
W ostateczności możesz nagrywać materiał z wejścia analogowego na taśmie DV, a później korzystając z wyjścia DV zgrać go do komputera. Chociaż nie wykluczam możliwości zrobienia tego bez taśmy, ale tutaj niech się może wypowiedzą osoby posiadające JVC.

_________________
Javo


piątek, 12 grudnia 2003, 14:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post Re: wejscia/wyjscia w kamerach - jak to jest?
uhoman napisał(a):
Witam
Z tego co czytam to np. JVC GR-D30 posiada we/wy zarowno analog. jak i cyfrowe, co daje mozliwosc zgrywania obrazu z kamery do komp., z komp. do kamery oraz np. z kamery do magnetowidu i z magnetowidu do kamery. Ale na stronie http://www.kamerycyfrowe.pl porownywalem kamery i w opisie jest, ze tylko canono MV600i posiada konwerter analog cyfr. I nawet w drozszych kamerach zaznaczone jest ze nie ma go. Czy posiadanie wejscia dv czy tez analog nie jest rownoznaczne z tym, ze kamera moze sluzyc jako konwerter analog/cyfrowy?
pozdrawiam


oczywista wszystko masz opisne w instrukcji tak więc jesli jąmasz pocztaj

canon 600i jak i 500i ma mozliwość konwersji analogowo cyfrowej
sposób podłaczenie i ustawienia masz opisane instrukcji


piątek, 12 grudnia 2003, 16:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
nie tego dotyczy pytanie :)

chodzi o to po co podawane jest oprocz danych nt wejsc i wyjsc informacja czy kamera posiada przetwornik anologowo-cyfrowy
np w przypadku kamery jvc dv4000 - kamera ma wszystkie standartowe we/wy czyli analog i dv w obie strony, da sie rowniez zgrywac material w obie strony, a wlasnie na wspomnianej stronie jest napisane iz kamera ta NIE posiada przetowrnika analogowo/cyfrowego


poniedziałek, 15 grudnia 2003, 17:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2003, 22:52
Posty: 757
Post 
Jak kamera ma wszystkie wejścia i wyjścia działające to tylko nieporozumieniem jest to co zawiera instrukcja. Może tłumacz nie znał pojęć fachowych. Robi konwersję i rekonwersję więc jest w pełni wydajnym przetwornikiem analogowo-cyfrowym.

_________________
xxx


poniedziałek, 15 grudnia 2003, 17:44
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 grudnia 2003, 20:00
Posty: 93
Post 
ciekawa lektura na
http://www.hdp.com.pl/


poniedziałek, 15 grudnia 2003, 18:06
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL