Teraz jest wtorek, 11 grudnia 2018, 04:37




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Jak przegrac z komputera na Video? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Jak przegrac z komputera na Video?
Dostałem dwie plytki z filem w divixie z prosba o przegranie ich na video.Mam w kompie karte do edycji video pinnacle wyscjie fire wire i kamere cyfrowa z takim wejsciem(dcr VX-2000). Uzywam Adobe Premiera ale przy probie importu pliku do premiera, jest on troszke z nieksztalcony i berz dzwieku. Jest to jedna droga importu filmu wczesniej zmontowanego na jakakolowie tasme(czy to video czy miniDV) znana mi. Prosze o jakakolowiek pomoc, sprawa jest na prawde pilna.
Dziekuje i pozdrawiam
Lyda


sobota, 20 grudnia 2003, 12:56
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 17 marca 2003, 22:34
Posty: 425
Post 
Spróbuj inaczej. Jeżeli masz wyjście na tv ze swojej karty graficznej - to podłącz je do video, dźwięk weź z karty muzycznej. Film odtwarzaj za pomocą Twojego odtwarzacz do tego typu filmów. Powinno zadziałać. Sprawdź jeszcze jak masz ustawioną kartę graficzną. być może będziesz musiał co nieco przestawić w jej ustawieniach (chodzi o uaktywnienie wyjścia tv w tej karcie)

_________________
hi-rek


sobota, 20 grudnia 2003, 15:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post jak przegrac z koputera na video
dzieki,
ale juz tak tez prubowalem, mam geforca 2 400 i sciagnalem najnowsze starowniki. Skolonowalem obraz na maly telewizorek ktory podlaczylem do wyjscia vid3o w karcie ale obraz jest tylko w 800/600 i jest czarnobilay a do tego niewyrazny i jakis krotki.


sobota, 20 grudnia 2003, 15:19
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 17 marca 2003, 22:34
Posty: 425
Post 
Na telewizorze masz 800/600 - a skąd o tym wiesz ?
Jeszcze raz sprawdź w ustawieniach karty graficznej. Zapewne da się tam zmienić tak abyś miał obraz kolorowy.
Tak a'propos to rozdzielczość w tv jest coś jak 720x576.
Jak obraz masz "jaki krótki" to sprawdż czy przypadkiem nie masz ustawione NTSC zamias PAL. Rozdzielczość NTSC jest nie co inna.

_________________
hi-rek


niedziela, 21 grudnia 2003, 21:38
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL