Teraz jest niedziela, 18 listopada 2018, 08:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 podłączanie jvc grd20e do kompa 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 22 grudnia 2003, 23:15
Posty: 6
Post podłączanie jvc grd20e do kompa
Czy komuś udało się podłączyć tą kamerę do kompa przez fire-wire,jeśli tak to proszę o opisanie ,tzn jaki kontroler(via czy nec),kabel(firmowy jvc czy zwykły),system.....Mi się nie udało,a próbowałem na różne sposoby,zastanawiam się czy kamera nie jast uszkodzona.


wtorek, 23 grudnia 2003, 03:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post Re: podłączanie jvc grd20e do kompa
Dido napisał(a):
Czy komuś udało się podłączyć tą kamerę do kompa przez fire-wire,jeśli tak to proszę o opisanie ,tzn jaki kontroler(via czy nec),kabel(firmowy jvc czy zwykły),system.....Mi się nie udało,a próbowałem na różne sposoby,zastanawiam się czy kamera nie jast uszkodzona.


po pierwsze musisz miec w kopie jakikolwiek program do zgrywania
aby sys. widział kamere


wtorek, 23 grudnia 2003, 10:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
Co za bzdury!!! Żeby kamera była widziana w systemie nie musi być zainstalowany żaden program do zgrywania. System po podłączeniu kamery musi wykryć nowe urządzenie a dopiero potem jakikolwiek program jest w stanie tak podłączoną kamere "zobaczyć".


wtorek, 23 grudnia 2003, 10:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
Krisss napisał(a):
Co za bzdury!!! Żeby kamera była widziana w systemie nie musi być zainstalowany żaden program do zgrywania. System po podłączeniu kamery musi wykryć nowe urządzenie a dopiero potem jakikolwiek program jest w stanie tak podłączoną kamere "zobaczyć".


nie p......dol :twisted:
jak sie nie znasz :!: :!: :!: :!: :!: :!:
własnie na tym polego uroda większości nowoczesnych urządzeń zewntrznych czyli na usb i fw, że
1. oprogramowanie a potem sprzet

przeczytaj sobie np. instrukcje od nowych skanerów , kamer czy telefonów komórkowych(te z mp3)

może zanim cos po chmsku chlapniesz bedziesz tego pewny :!: :?:


wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 22 grudnia 2003, 23:15
Posty: 6
Post 
Próbowałem z różnymi programami,nic to nie dało,w instrukcji pisze ,że trzeba używać kabla JVC,no i zastanawiam się czy to tylko wybieg producenta,czy faktycznie coś może jest zaszyte w sofcie kamery ,że rozpoznaje tylko ten kabel,no i ten kabel kosztuje 120 pln,stąd moje pytanie,bo nie hcce mi się wydawać kasy na darmo.


wtorek, 23 grudnia 2003, 12:02
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 22 grudnia 2003, 23:15
Posty: 6
Post 
Dodam jeszcze ,że karta jest dobrze zainstalowana,w menadżerze jest fire-wire zgodny z ohci i karta sieciowa ,nie ma żadnych konfliktów.


wtorek, 23 grudnia 2003, 12:08
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 22:25
Posty: 190
Lokalizacja: Swidnica
Post 
Jeżeli miało by coś być w kablu to jest to wykroczenie poza ramy standardu FireWire, nie sądzę żeby tak było, a kabelki znanych producentów przeważnie mają takie ceny, bo nie każdy wie, że można je kupić gdzie indziej. Jeżeli masz taką możliwość to sprawdź kamerę na innym komputerze (z inną kartą), bo może być uszkodzony port FireWire.

_________________
Javo


wtorek, 23 grudnia 2003, 12:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
do jam3:
Uroda tak nowoczesnych urządzeń jak kamery cyfrowe podłączane do komputera przez port FireWire (bo tylko o tym mowa) polega na tym że sterowniki są zawarte w systemie operacyjnym (począwszy od WINDOWS98SE w góre) i żeby stwierdzić że kamera bedzie widziana przez jakikolwiek program do montazu należy sprawdzić czy po jej podłączeniu do portu FireWire i ustawieniu w tryb "Player" w menadżerze urządzeń pojawia się automatycznie nowe urzadzenie typu "Kamera lub magnetowid cyfrowy". I do tego sprawdzenia nie trzeba mieć zdanych innych programów. Jesli tak sie nie dzieje to możesz sobie instalować 50 programów do montażu i żaden z nich kamery Ci nie zobaczy.

I powtarzam ze opowiadasz BZDURY z tym ze najpierw trzeba zainstalować program do montazu żeby stwiardzić czy kamera bedzie widoczna w systemie. TOTALNE BZDURY!!!


wtorek, 23 grudnia 2003, 12:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
Krisss napisał(a):
do jam3:
Uroda tak nowoczesnych urządzeń jak kamery cyfrowe podłączane do komputera przez port FireWire (bo tylko o tym mowa) polega na tym że sterowniki są zawarte w systemie operacyjnym (począwszy od WINDOWS98SE w góre) i żeby stwierdzić że kamera bedzie widziana przez jakikolwiek program do montazu należy sprawdzić czy po jej podłączeniu do portu FireWire i ustawieniu w tryb "Player" w menadżerze urządzeń pojawia się automatycznie nowe urzadzenie typu "Kamera lub magnetowid cyfrowy". I do tego sprawdzenia nie trzeba mieć zdanych innych programów. Jesli tak sie nie dzieje to możesz sobie instalować 50 programów do montażu i żaden z nich kamery Ci nie zobaczy.

I powtarzam ze opowiadasz BZDURY z tym ze najpierw trzeba zainstalować program do montazu żeby stwiardzić czy kamera bedzie widoczna w systemie. TOTALNE BZDURY!!!


widze ,ze jestś uparty
i nadal uważam ,że się nie znasz

nie wiem kiedy ostanio podłaczałes kamere
spróbuj wg tego co piszesz
i zobaczysz jak ci bedzie działało

a tak na mrginesie na me jak zrobiłem tak jak mówisz (bo tez mi jakis młot tak wmawił)
to wyszła kupa nie dość ,ze nie widział to z podłaczna kamera program nie chciał jej widzieć

dopiera jak polazłem do nich z morda to jakis nowy sprzedawca(jak tamtem polazł gdzieś) poweiedział , ze to staruch (bo tak była z antycznym sprzetem)i trzeba wrecz odwrotnie
czyli najpierw program a potem podłaczyc kamerkę i co zadziałało

tak więc uwazam nadal uwazam że jestes ignorant

i na tm kończe pisz takie bzdury dalej
mnie to nie obchodzi masz u mnie osobistego bana :arrow:


wtorek, 23 grudnia 2003, 13:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Nie wiem czy przypadkiem nie powinno się rozgraniczyć 98se gdzie trzeba wgrać sterownik a dopiero potem podłączyć sprzęt, od XP w którym bardzo wiele urządzeń jest "widzianych" przez system bez żadnej potrzeby instalowania sterowników.


wtorek, 23 grudnia 2003, 15:01
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
do Adama:
racja, w róznych systemach w rózny sposób wyglada podłączenie kamery cyfrowej. Przy pierwszym podłączniu kamery do kompa w 98SE nalezy dograć sterowniki z płytki z windowsem, natomiast w XP czy 2k takie urządzenia są "widziane" autoamatycznie.

do jam3:
Cytuj:
"nie wiem kiedy ostanio podłaczałes kamere
spróbuj wg tego co piszesz
i zobaczysz jak ci bedzie działało"


kamere ostatnio podłaczałem wczoraj wieczorem...
i działa mi OK, (zawsze działało mi OK) i to nie tylko z moją kamerą ale z kazdą jaką podłączałem.

A dzieje się tak dlatego ze ja w przeciwieństwie do Ciebie jestem w stanie rozróżnić co to są sterowniki, a co to jest program do montazu.
Kiedy Ty wreszcie zrozumiesz ze kamera podłączona do portu FireWire jesli jest sprawna i włączona, kabelek sprawny a sterowniki są w systemie załadowane, to możesz zobaczyć w menagerze urzadzeń ze ona tam rzeczywiscie jest i wtedy kazdy program do montazu ją równiez widzi.
Przypominam Ci ze spór jest o to dlaczego u kolegi dido kamera nie jest widziana przez system. Zatem prubuje Ci wyklarować dlaczego Twój program do montazu widzi kamere: WIDZI JĄ DLATEGO ZE JEST ONA WIDOCZNA W SYSTEMIE. A nie dlatego jest w widoczna w systemie bo masz zainstalowany program!!!
Zresztą sam potwierdzasz ze tak jest:
http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopi ... highlight=
no ale Ty nie potraficz zrozumieć to co czytasz. Dla potwierdzenia tego faktu zobacz sobie swoją wypowidź na: http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopi ... highlight=

Jesli ktokolwiek jest tu ignorantem to tylko Ty. Już mam o Tobie wyrobione zdanie -"Szpecu" od Canonów. No ale jak sie ma człowiek rozwinąć skoro nie dociera do niego ze może istnieć na świecie coś innego Canon i system ME.


środa, 24 grudnia 2003, 09:16
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL