Teraz jest sobota, 23 czerwca 2018, 04:54




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Cyfrowe nagrywanie na kamerze... 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Cyfrowe nagrywanie na kamerze...
Witam,

Mam pytanko dotyczace kamer SONY serii TRV-xxx

Czy po odblokowaniu takiej kamerki mozna cos nagrac na kasete w kamerze z zrodla analogowego np. TV ?

Szukalem w archiwach ale jest mowa tylko o wykorzystaniu kamery jako konwertera A/C.


wtorek, 6 stycznia 2004, 22:31
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
no do tego to jest przede wszystkim


wtorek, 6 stycznia 2004, 23:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
badyl napisał(a):
no do tego to jest przede wszystkim


Czyli do czego ? :) Do wykorzystania jako konwerter ?

A jak z nagrywaniem na kasete ?


środa, 7 stycznia 2004, 12:14
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
Można nagrać na kasete w kamerze ze źródła analogowego, jesli jest to kamera z aktywnym wejściem analogowym.


środa, 7 stycznia 2004, 12:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
"Czyli do czego ? Do wykorzystania jako konwerter ?" sorry odpowiedzialem na temat postu nie skupiajac sie na tresci. wejscie w kamerze (cyfrowe badz analogowe) jak mozna sie latwo domyslec sluzy do wprowadzania DO kamery sygnalu z zewnarz. a po co? po to by uzyc jej jak magnetowidu. funcje konwertera sygnalu spelnia tylko czesc kamer, w niektorych jest taka opcja niedostepna.


środa, 7 stycznia 2004, 14:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
badyl napisał(a):
jak mozna sie latwo domyslec sluzy do wprowadzania DO kamery sygnalu z zewnarz. a po co? po to by uzyc jej jak magnetowidu. funcje konwertera sygnalu spelnia tylko czesc kamer, w niektorych jest taka opcja niedostepna.


OK. Moja po odblokowaniu chyba spelnia tyle tylko, ze sygnal pojawia sie gdy kamera jest wlaczona w trybie PLAYER a w tym wypadku chyba nie mozna wlaczyc przycisku REC.
Jak wiec mozna cos nagrac na kasete ?


środa, 7 stycznia 2004, 14:16
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2003, 12:38
Posty: 541
Post 
Kupując do niej pilota w Japonii (tam jest przycisk REC), przerabiając pilota posiadanego (tam są styki przycisku REC), lub podłączając kontrolerek lanc z przyciskiem REC ;-) Innego rozwiązania nie ma.

Pozdrowienia
Ulv

_________________
"It has secret program of ultimate destruction. All SONYs do." - Largo
"I won't drink your blood because I like you" - Arcueid Brunestud


środa, 7 stycznia 2004, 15:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Ha! A ja zrobilem to inaczej :)

Po pilota do Japoni nie pojade. Tego co mam ciezko rozebrac :)

Wykorzysalem pilota od amplitunera, ktorego mozna programowac.
Po kilku probach okazalo sie, ze kod kamery to 9252.... i poszlo :)

Dzieki za podpowiedz dotyczaca pilota ;)


środa, 7 stycznia 2004, 22:09
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
ladne rozwiazanie :) ja bym radzil wlasnie przez lanc wlaczac, ale programowalny pilot rzeczywiscie jest bardzo fajne. wlasnie dla takich postow czytam to forum - mozna trafic na dobre rozwiazania na ktore samemu nie zawsze sie wpada.


środa, 7 stycznia 2004, 22:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
pelna symbioza :)

mozna chyba tez kupic jakiegos pasciowatego pilota universalnego i sobie przeprogramowac ;)

zalezalo mi na rozwiazaniu mobilnym :) pilota latwiej ze soba zabrac niz komputer z monitorem :D


środa, 7 stycznia 2004, 23:33
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2003, 12:38
Posty: 541
Post 
Lanc'e ;-) też są mobilne, malutki gadżet - manipulator, a można dodatkowo w trybie kamery Zoom ustawiać, włączać i wyłączać nagrywanie itede, tylko ten kabelek ;-)

Pozdrowienia
Ulv

p.s.
Rozwiązanie z pilotem - pierwsza liga

_________________
"It has secret program of ultimate destruction. All SONYs do." - Largo
"I won't drink your blood because I like you" - Arcueid Brunestud


czwartek, 8 stycznia 2004, 01:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
No tak, zapominailem ze lanc nie sluzy tylko do podlaczenia kamery z kompem celem jej odblokowania :)


czwartek, 8 stycznia 2004, 14:32
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
czytałem, że pasuje każdy pilot z przyciskiem rec dla VCR2
Przy okazji: powiedzcie, jak zaprogramować pilota uniwersalnego dla kamerki trv7100e ??? Z góry dziękuję!


piątek, 6 lutego 2004, 11:47
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dokładnie tak jest. Mam pilota od amplitunera SONY z wyborem VCR 1, VCR 2 i VCR 3. VCR 2 obsługuje wszystkie funkcje kamer zarówno DIGITAL 8 jak i DV.


piątek, 6 lutego 2004, 12:08
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL