Teraz jest sobota, 15 grudnia 2018, 11:22




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 SONY DSR-PD150P 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post SONY DSR-PD150P
MAM PYTANKO NATURY TECHNICZNEJ!!!!

filmujac na tle okna naturalne jest to ze kamera sciemnia obraz posiadam rowniez inne kamery to jest moja pierwsza DV-CAM , w sony VX2000e naciskajac pzrycisk exposure mozna bylo zablokowac sciemnianie czy jest taka mozliwosc rowniez w sony pd150e!! bo na tym samym miejsvcu pojawil sie przycisk IRIS , nadmienie tylko ze nie interesuje mnie przycisk nizej BACK LIGHT!!! chcialbym blokowac exposure ale jak tego dokonac!!!! PROSZE O KONKRETNE ODPOWIEDZI!!! :oops:

_________________
=---TranceKostek---=


czwartek, 8 stycznia 2004, 16:54
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 11 września 2003, 13:05
Posty: 43
Lokalizacja: CENTRUM
Post 
prawde mowiac IRIS jest do rpzeslony i nim mozesz manipulowac szerokosc przeslony obiektywu, w kamerach profesjonalnych tak jest, bo w 2000 to normalnie jak w amatorkiej kamerze by amator nie gubil sie w przestawianiu ekspozycji, wiec radze poczwiczyc z ekspozycja
udanej zabawy

_________________
m.z.


czwartek, 8 stycznia 2004, 20:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Chciał się pochwalić , że ma pd 150 a nie miał jak więc napisał że niby nie wie. Ale skoro nie wie to chyba za bystry to on nie jest.


piątek, 9 stycznia 2004, 11:05
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post IRIS
no musze przyznac ze panowie mnie zupelnie zrozumieli i nie maja najmniejszego pojecia o tym co pisza!!! wciskajac iris kamera dalej sciemnia obraz na tle okna latwo proba jest to ze prosze zablowowac iris (fachowcy) i obrocic sie wokol osi pokoju i zaobserwowac zjawisko na ekranie wizjera!!!! pozrd. i wcale nie chodzi mi o to ze sie nia chwale tylko interesuje mnie zablowokania exposury!

_________________
=---TranceKostek---=


piątek, 9 stycznia 2004, 11:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
po prostu przeczytaj w instrukcji do kamery


piątek, 9 stycznia 2004, 12:12
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 11 września 2003, 13:05
Posty: 43
Lokalizacja: CENTRUM
Post 
aby uaktywnic przeslone trzeba przejsc do manualu, i wtedy nie powinna sciemniac, ale widac ze ktos jest naprawde zielony w te klocki, poczytaj sobie co to przeslona i instrukcje obslugi kamerki

_________________
m.z.


piątek, 9 stycznia 2004, 14:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
wyrownaj sobie oswietlenie to ci nic nie bedzie sie sciemnialo


sobota, 10 stycznia 2004, 11:02
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 kwietnia 2002, 13:32
Posty: 294
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
vidmax mnie rozlozyl na lopatki :lol:

Jest to kamera z najnizszej polki serii PRO wiec musi miec i ma ustwienie recznej regulacji przeslony jak i innych parametrow, pewno kolega ma wszystko na automacie AF no ale raczej nie kupuje sie takiej kamery zeby korzystac z jej automatyki ale raczej by wykorzystac to iz ma mozliwosc regulacji roznych ustawien recznych.

_________________
__STEL_MOTION__


sobota, 10 stycznia 2004, 12:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post CHYBA NIKT Z WAS NIE PRACOWAL NA TEJ KAMERZE!!!
koledzy po fachu jasne ze na manualu scienmia gdybym nie sciemniala to bym wogule nie pisal tego posta!!! wlasnie szukam co moze byc przyczyna tego ze w manualu i przy blokadzie irisu sciemnia dalej!!!! HA HA HA faktycznie pojecia o kamerze nie macie!!

_________________
=---TranceKostek---=


poniedziałek, 12 stycznia 2004, 15:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 17 marca 2003, 22:34
Posty: 425
Post 
A czas migawki masz zablokowany, a wzmocnienie masz zablokowane. Sprawdź, bo może masz przysłonę zablokowaną, a resztę na auto ?

_________________
hi-rek


poniedziałek, 12 stycznia 2004, 17:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2003, 22:52
Posty: 757
Post 
Wszystkie nastawy na manual i koniec problemów. Wszystko dokładnie opisane w instrukcji. / przysłona , migawka i wzmocnienie/

_________________
xxx


poniedziałek, 12 stycznia 2004, 19:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post 
oki sprawdze4 i opisze jak kamera sie zachowuje i jeszcze jedno pytanko czy jest do sciagniecia gdzies z sieci polska instrukcja do tej kamery? moze ktos ma z was?

_________________
=---TranceKostek---=


wtorek, 13 stycznia 2004, 21:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post GOTOWE!!!
:D NO Nareszcie pozdr. dal pana Witka Experta ten to moze sie pochwalic ze sie zna dziala jak pan opisal wyzej i pozdr. dla tych kolesi co pojecia o tym nie maja ha ha ha !!! Dzieki PA!!! Fachowcy z gornej polki! :D

_________________
=---TranceKostek---=


wtorek, 13 stycznia 2004, 21:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
takim kolesiom jak STOp-VIDEO to az szkoda pomagac. musze zapamietac zeby omijac jego posty z daleka..


wtorek, 13 stycznia 2004, 23:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post 
omijaj jak nie masz oczyms pojecia to lepiej tak rob a nie pisz bzdur jak koledzy po fachu!

_________________
=---TranceKostek---=


środa, 14 stycznia 2004, 13:05
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL