Teraz jest środa, 15 sierpnia 2018, 06:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 problem z obrazem 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 13 stycznia 2004, 00:52
Posty: 11
Post problem z obrazem
mam problem mam kamere sony TRV19E i po zgraniu na dysk klipu mozna wyraznie zauwazycna koncach w dynemicznych postaciachh lub obiektach paski co to moze byc ????????


wtorek, 13 stycznia 2004, 00:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2003, 12:38
Posty: 541
Post 
Przeplot!

Jeszcze nigdy tak krótko się nie wypowiedziałem ;-)
Pozdrowienia
Ulv

_________________
"It has secret program of ultimate destruction. All SONYs do." - Largo
"I won't drink your blood because I like you" - Arcueid Brunestud


wtorek, 13 stycznia 2004, 02:30
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 13 stycznia 2004, 00:52
Posty: 11
Post 
heehe a jak temu zaradzic :)))) przy tworzeniu obrazu 700 X 400 bo przy 538x288 nie ma tego cacka :)

thx


wtorek, 13 stycznia 2004, 12:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2003, 12:38
Posty: 541
Post 
Usunąć przed zmianą rozidzelczości. Robią to filtry, które nazywają się deinterlace w na ten przykład VirtualDub lub Avisynth. Proponuje dociągnąc SmartDeinterlace, bo jest lepszy niż rozwiązanie standardowe.

Pozdrowienia
Ulv

p.s.
A co to za dziwaczne rozdzielczości 700x400 i 538x288?

_________________
"It has secret program of ultimate destruction. All SONYs do." - Largo
"I won't drink your blood because I like you" - Arcueid Brunestud


wtorek, 13 stycznia 2004, 12:40
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 13 stycznia 2004, 00:52
Posty: 11
Post 
yy :) 528x288 :) lecz jak zrovie export z premiere bez kompresji to virtualdub wyskakuje ze nie moze go otworzyc :((((((


środa, 14 stycznia 2004, 20:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 1 czerwca 2003, 09:49
Posty: 232
Post 
Żeby załadowac plik DV do VirtualDuba musisz mieć zainstalowany kodek DV np. Panasonic lub MainConcept. Ponadto Twój film DV musi byc DV type-2. Więc jeśli zapisałeś go z Premiery do avi jako DV type-1 musisz go przekonwertować do type 2 dowolnym konwerterem np. Uleada czy Canopusa.

pozdrawiam
kosmaluk


czwartek, 15 stycznia 2004, 12:53
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 13 stycznia 2004, 00:52
Posty: 11
Post 
wielkie thx dalo rade :)


czwartek, 15 stycznia 2004, 16:02
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL