Teraz jest piątek, 16 listopada 2018, 05:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 sony premium 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post sony premium
nie kupujcie tych kaset,to dramat.włożyłem taką do kamery i teraz nie mogę doczyścić głowic


poniedziałek, 16 lutego 2004, 10:38
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
sam jesteś dramat. Używam takich po 10 razy i nie mam żadnych problemów. Może kupiłeś podróbkę i tyle


poniedziałek, 16 lutego 2004, 12:01
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2003, 12:38
Posty: 541
Post 
Normalnie kupuję TDK - perfekt, za wyjątkiem jednej sztuki, kupionej tam gdzie zawsze. Wylądowała w koszu, bo po minucie nagrania trzeba było czyścić głowicę. Przypuszczalnie wada partii i użytego w niej lubrykantu. Wniosek? Po jednej taśmie nie należy oceniać całej produkcji ;-)

Pozdrowienia
Ulv

_________________
"It has secret program of ultimate destruction. All SONYs do." - Largo
"I won't drink your blood because I like you" - Arcueid Brunestud


poniedziałek, 16 lutego 2004, 13:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
to nie była jedna taśma tylko 3. dodam że nie z jednego źródła.jedną kupiłem w fotojokerze za 20 zł(pomarańczowa folia)-z tą były "drobne" problemy,tzn.artefakty występowały tuż po włączeniu "play" i po chwili znikały.ale tak chyba nie powinno być? kolejne dwie kupiłem w MM za 17 zł (czerwona folia) i tu zaczęła się jazda-praktycznie nie dało się nic nagrać,obraz albo był w paski albo go wcale nie było.kilkukrotnie pojawił sie komunikat o brudnej głowicy.Włozyłem więc kasetkę panasonic żeby to zweryfikować...i było wszystko w porządku.po zamianie na Sony problem sie powtarzał. Zapakowałem się do samochodu i pojechałem więc do MM. Pan w dziale kamer zamontował nieszczęsną kasetę do Sony TRV 33...i działała bez zarzutu.Po przełożeniu do kamery Panasonic nie działała:czarny ekran. ZXamieniłem więc kasetki na TDK i te działają bardzo dobrze.Wniosek: nie kupujcie kaset Sony jeśli posiadacie kamerę Panasonic (odwrotnie pewnie też). A kolega 2 posty wyżej sam jest dramat.Forum istnieje chyba po to aby się wymieniać uwagami a nie wyzywać.


poniedziałek, 16 lutego 2004, 14:42
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
skoro sam twierdzisz, że w SONY chodziły bez zarzutu, to po co sam piszesz, że to dramat. Trzeba było od razu napisać, żeby nie kupować tych kaset do Panasonica i tyle. Jeśli uraziłem to serdecznie i szczerze przepraszam. Pozdrawiam


poniedziałek, 16 lutego 2004, 16:00
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Sony premium
Używamy Sony Premium od dawna ,wszyscy znajomi również,biegają bezproblemowo,7-16 razy nagrywane.Kamery Sony.Chyba tu leży problem.Witek cos kiedyś o tym pisał,ze kasetki powinne pracować w sprzęcie tej samej firmy.Mam z 12 TDK i 3 Panasoniki(profesional,tak pisze) 80 min,chodzą bez zarzutów.Ktos pisał o tych pomarańczowych premium w MM po 15 zet.Podobno kiepskiej jakości,ale w jaich kamerach???Cześć.


poniedziałek, 16 lutego 2004, 16:18
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
no nie wiem czy ograniczanie sie w stylu "kasety sony do kamer sony, a inne do innych" to zdrowa regula. na rynku jest konkurencja i cos takiego dla mnie powinno dyskwalifikowac producenta takiej "ograniczonej" kasety. osobiscie uzywam niewiele kaset sony (5-10% ogolu), wiec nie moge chwalic/ganic ich jakosci, ale uzywam bardzo duzo kaset panasonic i dzialaja bez zarzutu zarowno w kamerach sony jak i w innych.


poniedziałek, 16 lutego 2004, 19:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
o tym że w sony idzie bez zarzutu dowiedziałem się dopiero po napisaniu posta. może troszkę zbyt gwałtownie zareagowałem.
Ciekawe z jakich kaset korzystają użytkownicy canonów :) ?


poniedziałek, 16 lutego 2004, 19:55
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 22:25
Posty: 190
Lokalizacja: Swidnica
Post 
Też używam w sony kaset sony i nie mam problemów, uzywałem też panasoników i moja kamera nie miala nic przeciwko.

_________________
Javo


wtorek, 17 lutego 2004, 17:18
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL