Teraz jest wtorek, 16 października 2018, 16:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 PROSZE POMOZCIE SONY DCR-TRV145E 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post PROSZE POMOZCIE SONY DCR-TRV145E
:( KUPILAM KAMERKE SONY DCR-TRV145E NA ALLEGRO BEZ INSTRUKCJI OBRAZ NA EKRANIE KAMERKI JEST DOBRY LECZ PO PODLACZENIU DO TELEWIZORA PRZEZ S VIDEO Z PRZELOTKA NA EUROZLACZE JEST DUZO GORSZEJ JAKOSCI JEST NIEWYRAZNY CZY MOZNA ZGRAC TAK ZEBY BYLA TA JAKOSC CO W KAMERCE A MOZE DA SIE NA KOMPUTER A JEZELI TAK TO W JAKI SPOSOB I CZY JEST DO TEGO JAKIES OPROGRAMOWANIE I JAK JE ZDOBYC CHCIALABYM ROWNIEZ SIE DOWIEDZIEC CO MOGE OPROCZ NAGRYWANIA JESZCZE NA NIEJ ZROBIC , BARDZO PROSZE O RADE :roll:


piątek, 27 lutego 2004, 02:37
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
Po pierwsze primo:
- nie pisz dużymi literami bo ciężko się to czyta a pozatym jest to uznawane za krzyk. Jeśli chcesz "wzmocnić" swoją wypowiedź użyj wykrzyknika.
Po drugie primo:
- najlepiej zgrać materiał do kompa poprzez złącze FireWire (masz ?)
Po trzecie primo:
- jeśli nie wiesz jak to zrobić to pod tym linkiem jest wszystko opisane:

http://forum.swiatobrazu.pl/dv/search.php

Nie ma za co....


piątek, 27 lutego 2004, 08:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
http://forum.swiatobrazu.pl/dv/search.php
Po pierwsze primo:
-sorry nie wiedzialam
Po drugie primo:
jak sie pewnie domyslasz jestem w tej dziedzinie laikiem, wiec nie mam pojecia co to jest Fire Wire poza tym mam tylko kamerke i nic wiecej: bez instrukcji, bez kabli, .....
Po trzecie primo:
pod tym linkiem co mi podales nie znalazlam odpowiedzi na moje zapytani
Czy ktos moglby mi podpowiedziec co powinnam dokupic do tej kamerki i jak to podlaczyc zeby jakosc obrazu byla ok.
dzieki


piątek, 27 lutego 2004, 11:14
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
Ten link co podał Ci Mn1s1ek jest b. dobry. mozna tam znaleźć odpowiedzi na wszystkie pytania. Przecież nikt Ci nie wyłoży jak na patelni tego co przy odrobinie własnej inicjatywy mozna znaleźć na tym forum. No ale skoro nie bardzo Ci sie chce uzyć przycisku szukaj to sorry...
wpisując:
"Fire Wire" masz 289 postów na ten temat
"kontroler" masz 371 postów na ten temat
"1394" masz 133 postów na ten temat~
mało...?

tylo siąść i CZYTAĆ CZYTAĆ i jecze raz czytać. Jest wszystko!!!


piątek, 27 lutego 2004, 13:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post moze niezbyt rozsadnie o to pytac ale..
Jesli lecisz S-Video na TV to obraz bedzie niewyrazny i czarnobialy jesli nie ustawisz w TV, ze to ma byc svhs. Moze to bedzie przyczyna. Ja mam TRV245E wiec niewielka roznica


piątek, 27 lutego 2004, 15:37
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
dzieki ale nie mam czasu zeby to wszystko czytac tym bardziej ze wiekszosc informacji na tym linku nie dotyczy moich problemow a zreszta wcale mnie nie interesuja chodzilo mi tylko o to co trzeba zeby zgrac na kompa ale juz sobie poradzilam zadzwonilam do kolegi wiec mi powiedzial ze musze kupic karte fire wire kabelek do kamerki i program do tego


piątek, 27 lutego 2004, 17:02
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
No to masz trochę skopane podejście do tematu. Używając takich określeń: "nie chce mi się czytać" nie spodziewaj się pomocy. No bo po co Ci pomagać skoro może tego też nie będzie Ci sie chciało czytać...


piątek, 27 lutego 2004, 22:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
to ty masz skopane podejscie do tematu skoro nie potrafisz mi udzielic podstawowych rad i nie spodziewam sie pomocy od ciebie bo juz raz mi nie pomogles
A tak na marginesie czy ty wszystkim kazesz czytac linki
moze czasami lepiej napisac jedno zdanie no ale przeciez tobie sie nie chce pisac to po co tam siedzisz sorry zapomnialam czytasz linki i odsylasz tam ludzi zeby sobie poczytali


sobota, 28 lutego 2004, 01:24
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Obraz jest niewyraźny, bo stabilizator nie nadąża jak tak ciągle krzyczysz i podskakujesz :wink:


sobota, 28 lutego 2004, 02:42
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
Droga Ada ! Przykro mi, że nie mogłem Ci pomóc ale postaw się na miejscu ludzi chętnych do pomocy, którzy przez 7 dni z rzędu muszą odpowiadać NA TO SAMO PYTANIE. Dlaczego ? Dlatego, że osoba pytająca jest na tyle leniwa, lekceważąca i bezmyślna, że nie chce jej się poszukać na forum, które jest SKARBNICĄ WIEDZY na wszelakie tematy. A pozatym jeszcze z rozbrajającą szczerością twierdzisz, że nie chce Ci się czytać wszystkiego tylko wymagasz podania na tacy przed nos interesujących Cię informacji. Nie tędy droga.
Powodzenia
-------------------------------------------------------------------------------------
Mn1s1ek - zawsze chętny do pomocy ale z lekko skopanym podejściem do leniwych ignorantów !


sobota, 28 lutego 2004, 09:38
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 31 marca 2003, 22:15
Posty: 134
Lokalizacja: Łódź
Post 
Tylko kup karte fire wire w sklepie z instrukcją bo znowu będziesz miała przerąbane gdzie ja wetknąć do kamery czy do komputera .


Ostatnio edytowano sobota, 28 lutego 2004, 14:05 przez kazek, łącznie edytowano 1 raz

sobota, 28 lutego 2004, 12:46
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 31 marca 2003, 22:15
Posty: 134
Lokalizacja: Łódź
Post 
Nakręć się ta swoją kamerką i obejrzyj to zobaczysz jak wygląda durna i na dodatek złośliwa baba. Coś ci ten kolega słabo pomaga skoro znowu plączesz sie po tym forum ze swoim wstrętem do czytania.


sobota, 28 lutego 2004, 14:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Uprzedzając kolejne pytanie związane z kontrolerem FireWire - tak, jest do niego potrzebny komputer :)


sobota, 28 lutego 2004, 16:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Czas uspokoić chyba dyskusję... ADA atakiem czy wyzwiskami nic nie załatwisz. Załóżmy, że ten etap znajomości mamy już za sobą i zacznijmy od początku. A całego tego posta proponuję usunąć.


sobota, 28 lutego 2004, 17:07
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL