Teraz jest wtorek, 21 sierpnia 2018, 05:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Matorx 2500 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2003, 12:24
Posty: 81
Post Matorx 2500
mam pytanko do kolegół. posiadam matroxa 2500 i nie wsółpracuje on mi po cyfrze z nagrywarka dvd panasonic 20. moze ma ktos cos podobnego albo wie jak to rozwiazac??


środa, 10 marca 2004, 17:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Wyzuc TO!!!
Mialem podobny problem z Matroxem 2000, wyzucilem kupilem najtansza
karte 1394 i zalozylem Adobe Premiere Pro 7.0. Teraz wszystko co mam na linku w Adobe Premierze Pro 7.0 wysylam DV-Link do zewnetrznej nagrywarki
Philips DVDR75 :lol:

Darek


wtorek, 16 marca 2004, 20:27
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2003, 12:24
Posty: 81
Post 
Wkurza mnie ten Matrox. Zamierzam kupic storma, tam takich problemów nie ma.

Pozdrawiam


środa, 17 marca 2004, 11:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Miałem kiedyś Matroxa (RT2000), dzisiaj pracuję na Stormie2. Canopusa kupiłem miedzy innymi dlatego, że Matrox nie chciał wspólłracować z nagrywarką DVD Panasonic DMR-HS2 przy pomocy kabla FireWire.
Na obronę Matroxa dodam jednak, że nie miałem z nim żadnego kłopotu przy wspłpracy z kilkoma cyfrowymi magnetowidami. W opcji eksportu jest zakładka "Print tu Tape" i tam uaktywnia się cyfrowe wyjście karty oraz cyfrowe magnetowidu.


środa, 17 marca 2004, 13:17
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2003, 12:24
Posty: 81
Post 
Kiedyś jak kupowałem matroxa (kilka lat temu) to było ĆOS. Mówiąć szczerze nie zadawala mnie jego współpraca po cyfrze z innymi urządzenaimi.


środa, 17 marca 2004, 17:49
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2003, 12:24
Posty: 81
Post 
Po podłaczeniu magnetowidu uaktywnia mi sie sterownik "1394 Camcoder" czy cos podobnego. Gdy wybiore w premierze ustawienia dv to mi wogule premier nie steruje magnetowidem. gdy wybiore ustawienia input dv to moge wciagac material ale wypuscic po cyfrze juz nie moge. Da sie to przeskoczyc??


czwartek, 18 marca 2004, 10:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Mając Matroxa można bez problemu sterować cyfrowym magnetowidem na dwa sposoby:
1. Matrox ma własny program do nagrywania po cyfrze: (Start/Programy/Matrox Tools lub podobnie (tej ostatniej nazwy nie pamiętam)
2. Można to zrobić z poziomu Premiere - należy w zakładce EDIT wybrać opcję PREFERENCJE, następnie SCRATCH DISKS AND DEVICE CONTROL, w tej opcji wybiera się dyski lub foldery, do których chce się zgrać materiał, a na samym dole domyślnie ustawione zapewne jest Microsoft DV DEVICE CONTROL i to należy zmienić na MatroX Device Control - wtedy można nagrywać po cyfrze z Magnetowidu na HDD. Jak zrobić, żeby szło w drugą stronę - pisałem wcześniej[/b]


czwartek, 18 marca 2004, 12:07
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
niestety karty Matroxa beznadziejnie współpracują z magnetowidami SONY DVCAM. Próbowałem zgrywać z DSR-11 katastrofa.
Dlatego przesiadłem się na Storma 2. I wszystko OK. :)


czwartek, 18 marca 2004, 13:15
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2003, 12:24
Posty: 81
Post 
Oczywiscie ze zmienialem, aby to matrox sterowal magnetowidem. W tym przypadku tylko moge zciagac na HDD. Wypuscic prze opcje print to tape niew da rady, kombinowolem na wszystkie sposoby.

Jedyny sposób w jaki udało mi sie to przeskoczyc to taki: zainstalowaniu swierzego systemu itd. po pierwszym podlącze niu magnetowidu, wyskakuje ze system zainstaluje "1394 camcoder" sterujacy magnetowidem (dostarczony od matroxa) wubieram inny sterownik microsoftu (z systemu). Wtedy działa ok w obnie strony. Tylko ze nie realizuje przejść. Nie widzi ich.


czwartek, 18 marca 2004, 14:52
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL